Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Stadswandelingen ontdek het verdelen en heden van Utrecht

Wandel langs grachten, door steegjes en hofjes en ontdek het verleden en heden van Utrecht. Laat je verrassen door mooie verhalen van Utrechtse helden en verloren ambachten. Zelf op pad om meer te weten over de geschiedenis van Utrecht? Op Stadswandelingen Utrecht vind je enkele, door ons geschreven, stadswandelingen die je zelfstandig kunt lopen. Natuurlijk hebben we de leukste Utrechtse hotspots in de wandelroute meegenomen.

Paushuize Explore Utrecht 3

In de voetsporen van Paus Adrianus

Paus Adrianus wordt beschouwd als de enige Nederlandse paus en was de laatste niet-Italiaanse paus tot de Poolse paus Johannes Paulus II. Het leven van paus Adrianus was bijzonder, maar niet zonder tegenslagen. Ga terug in de tijd met deze stadswandeling en ontdek het verhaal van Paus Adrianus. 

Volg Explore Utrecht

Stadswandelingen stap terug in de tijd en ontdek Utrecht

Wat zijn de leukste stadswandelingen? Ontdek de stad met een gids, en leer meer over het verleden en heden van de stad. Of wandel een culinaire route door Utrecht en geniet van lekkere hapjes. Ook hebben we zelf wandelroutes geschreven die je in jouw eigen tijd kunt lopen. Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van de eerste Nederlandse Paus. Of ontdek de gedachte achter de godskameren in Utrecht. 

Ontvang De LEUKSTE UTRECHT tips!

Schrijf je in en ontvang de leukste Utrecht tips in jouw digitale mailbox.

Bij inschrijving ga je akkoord met de Privacy Policy.

Volg Explore Utrecht op Instagram