Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

'Het leven te verrijken voor iedereen in Utrecht, met het beste wat de stad en provincie te bieden heeft!'

Hoe het allemaal begon? In 2010 starte ik een website onder de naam “My Personal Style’ omdat ik massaal veel vragen kreeg van vrienden en familie over winkelen in mijn geliefde ‘stadsie’. Ik ben een fashion-liefhebber en een tijdlang stylist geweest voor een online platform. Mijn beste plekjes om te winkelen deelde ik op mijn fashion site. Hier werd ik ontzetten blij van, en gaf mij motivatie om verder te gaan. In deze tijd werkte ik bij een groet bank in Utrecht, was net afgestuurd en wilde eigenlijk wel aan de slag bij mijn eerste ‘grote mensen baan’ maar dat ging niet zo maar. Het was ook de tijd een groet crisis en alle deuren gingen dicht, want ja sollicitatiestop om te besparen. Om toch bezig te kunnen zijn heb ik mijn fashion blog opgezet en run ik tot op de dag van vandaag nog mijn eigen platform.

De site ‘My Personal Style’ groeide snel! Ik mocht op reisjes met andere mode fanaten en dineren bij de leukste restaurants. Het was een top tijd! Een geweldige ervaring! Maar ik wilde meer doen voor mijn stad, want nog steeds merkte ik dan mensen elders gingen winkelen of uiteten. Het argument was ‘hier is niets leuks’ of ‘In Utrecht zijn er alleen studentenkroegen’. Gelukkig werd de horeca booming. Op elke hoek schoot wel een goed restaurant uit de grond! Maar hoe weet je waar je moet zijn? Ik ging uit op onderzoek en bezocht vele plekken in Utrecht. De hotspost waar ik blij van werd kregen een plekje op Explore Utrecht. Mijn nieuwe platform voor alles wat leuk is in stad en provincie Utrecht. Ik kreeg hulp van mede-schrijvers, mijn city experts. Die niets lievers doen dan de stad afstruinen voor dat ene leuke plekje, winkel of evenement.

Explore Utrecht groeide niet alleen als website maar ook op social media ging het erg goed. Omdat ik al opdrachten binnenkreeg besloot ik mijn platform in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het is heerlijk om elke dag te kunnen bouwen aan Explore Utrecht. Om in contact te komen met leuke en gepassioneerde mensen die met mij willen samenwerken om hun bedrijf een plek te geven op de website zodat vele anderen er ook van kunnen genieten.

Met veel plezier run ik Explore Utrecht en inmiddels ook mijn eigen Contentmarketing Agency in Utrecht. Hte online avontuur heeft mij veel gebracht en ik ben zeer benieuwd naar het volgende hoodfstuk 😉

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
om en rond Utrecht

Wat is Explore Utrecht

Explore Utrecht is een lifestyle city guide door locals, voor iedereen die geïnteresseerd is in Utrecht. Of je nou een local bent, op zoek naar de nieuwste restaurants in de stad, of een reiziger de het beste uit een reis wil halen, ben je bij ons op het juiste adres.

Explore Utrecht City Experts

Onze aanbevelingen worden persoonlijk uitgekozen door ons team van city experts, om het beste wat Utrecht te bieden heeft aan jou te laten zien. De site staat dan ook vol met persoonlijke reviews van onze city experts op het gebied van winkelen, mode, beauty, restaurants, lifestyle en events. Als er iets gebeurd in deze stad, zitten wij er met onze neus bovenop! Wij schrijven over de leukste activiteiten, mooiste plekken, nieuwe en bekende hotspots in de stad. Alle blogs worden (op vrijwillige basis) geschreven door de city experts die het leuk vinden om te laten zien wat de stad allemaal op verschillende gebieden te bieden heeft. 

Explore Utrecht MISSIE

Om de fantastische lifestyle van onze stad door onze belevingen en ervaringen te laten zien. Iedereen beleeft een stad op een eigen manier. Maar hoe beleeft onze oprichter Dainahara de stad en provincie? Waar gaat ze heen om te genieten van een dagje weg in eigen provincie? En waar gaan onze city experts heen als zij er een dagje erop uit trekken? Alle avonturen lees je op Explore Utrecht! Met onze artikelen willen we laten zien hoe mooi het dichtbij huis is en lezers en volgers inspireren om te gaan ‘exploren’. 

Curated Guide voor Utrecht

Een deel van de unieke charme van deze stad ligt in de verscheidenheid van onafhankelijke bedrijven die Utrecht hun thuis noemen. Dit naast de bekende warenhuizen, winkels en ketens. De stad is net als elke andere stad een mix en hierdoor heeft de bewoner en bezoekers veel keus. Maar wat te kiezen? Explore Utrecht speelt in op de behoefte ‘what’s hot & happening’ in Utrecht. Je vindt op Explore Utrecht niet alles wat provincie Utrecht te bieden heeft, maar wel een zorgvuldig samengestelde selectie van de goede restaurants, toffe winkels, fijne hotspots en veel meer.

FUN FACTS OVER UTRECHT

 1. Het is de 4e grootste stad van Nederland.
 2. Het is de grootste studentenstad van Nederland met meer dan 70.000 studenten.
  Dit is ook een van de vele redenen waarom de stad zo leuk is om te bezoeken!
 3. Dick Bruna, de geestesvader van het beroemde konijn Nijntje, komt uit Utrecht.
  Als je goed oplet, vind je Nijntje verstopt door de hele stad.
 4. De centrale locatie van Utrecht maakt het makkelijk te bereiken van andere steden door heel het land.
  Perfect voor een dag- of weekend tripje!
 5. Utrecht is benoemd tot ‘One of the World’s 10 Unsung Places’ door Lonely Planet, gedoopt tot
  ‘New Amsterdam’ door CNN, en BBC Travel betitelde het als een van de ‘Five Happiest Places to Live’!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor Utrecht en omgeving

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram