Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Bewonder de kastelen van Utrecht

Ontdek in provincie Utrecht kastelen en buitenplaatsen met een rijke historie. Veel mooie landhuizen, kastelen en kloosters zijn ook gevestigd in of nabij prachtige natuurgebieden die je moet hebben bezocht. Enkele kastelen zijn volledig ingericht in de sfeer van vroeger als musea. Andere zijn prachtige overnachtingslocaties met restaurants in de provincie. Ook in het centrum langs de Oudegracht vind je kastelen! Kijk goed om je heen want, er is veel te ontdekken.

Landhuizen, kastelen en kloosters | Kasteel Amerongen 1

Kastelen en buitenplaatsen in Utrecht

Kies eens voor een route langs kastelen en buitenplaatsen in Utrecht. Het is echt een aanrader! Provincie Utrecht heeft veel mooie kastelen, die je ook kunt bezoeken. In de blog ‘Bezoek kastelen en buitenplaatsen in Utrecht’ vertel ik je meer.

Volg Explore Utrecht

Pracht en praal van Utrechtse kastelen

In provincie Utrecht vind je de mooiste kastelen. Het meest indrukwekkende kasteel met alle pracht en praal is Kasteel de Haar. Maar ook sobere kastelen zijn een bezoek waard. Na een rondleiding en een wandeling over het landgoed van een kasteel, kun je vaak in de oranjerie genieten van een kopje koffie of thee. Zoek hieronder een kasteel of slot die jij wilt bezoeken.

Ontvang De LEUKSTE UTRECHT tips!

Schrijf je in en ontvang de leukste Utrecht tips in jouw digitale mailbox.

Bij inschrijving ga je akkoord met de Privacy Policy.

Volg Explore Utrecht op Instagram