Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurant DeZusters in Maarssen - Binnentuin

Lunchen in Maarssen bij DeZusters

Deel bericht:

Lunchen in het weekend bij Restaurant DeZusters in Maarssen is een bijzonder moment om te delen. De lunch bestaat uit enkele rondes van gerechten, vooral op basis van groenten en wat kleine vis- en vleesgerechten. Maar het is niet alleen culinair genieten, je bent omringd door natuur, cultuur en rust. Als je gaat lunchen in Maarssen bij DeZusters, worden alle zintuigen op hun wenken bediend op deze unieke locatie.

Genieten van een lunch bij dezusters

Wat je kunt verwachten tijdens de uitgebreide lunch in het weekend?

De lunch bestaat uit enkele gerechten om met z’n tweeën te delen. Maak je geen zorgen, want de porties zijn best groot. Ook valt er niets te kiezen, want er is geen menu. De chefs bedenken regelmatig iets nieuws voor de uitgebreide lunch in het weekend. Zij koken met lokale ingrediënten en producten uit eigen moestuin.

In de zonnige seizoenen wordt de lunch geserveerd op het terras langs de tuin, in het midden van het klooster, dat dan in bloei staat. De rustgevende sfeer is behouden gebleven, maar dit betekent niet dat het ongezellig is. Het tegendeel zelfs…

Wat eet je bij DeZusters?

Ha, dat is dus een verrassing! Heerlijk toch? Wat ik je wel kan vertellen is dat het allemaal erg lekker is. Bekijk mijn fotoverslag van alle gerechten die zijn geserveerd tijdens de driegangenlunch. Dan heb je een beeld van wat je kan verwachten. Bij DeZusters geldt: less is more of beter gezegd simpel en smaakvol. De lunch wordt zelfs afgesloten met een kaasje en een dessert. 

Het genieten begint met heerlijk vers brood en een bakje met de zachtste boter. Bestel een glas wijn, want ook de bijpassende wijnen zijn zorgvuldig uitgekozen. Staan deze eenmaal op tafel, dan hoef jij alleen je benen te strekken, achterover te leunen en te genieten van het kleurrijke uitzicht.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
om en rond Utrecht

Restaurant DeZusters en Doornburgh: match made in heaven

Als je naar DeZusters gaat, kan je het bezoek ook combineren met de huidige tentoonstelling EXODUS. Of een wandeling over het landgoed, langs de Vecht. Je kunt niet alleen lunchen maar ook dineren bij DeZusters in Maarssen. Als je benieuwd bent naar wat de avond brengt, lees dan vooral de blog over mijn culinaire beleving bij DeZusters in de avond. (tijdelijk geen diner vanaf 1-7-2023)

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram