Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Culinaire beleving bij De Zusters op Buitenplaats Doornburgh  

Deel bericht:

Restaurant De Zusters, gevestigd in een klooster in het mooie bosrijke Doornburgh, eert de voormalige bewoners op een bijzondere manier. Gasten worden door de chefs niet alleen meegenomen op een culinaire reis, een avond op Buitenplaats Doornburgh brengt ook historie, architectuur en kunst om van te genieten. We waren dan ook benieuwd naar wat de avond ons zou brengen.

Bosrijke Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh is gevestigd langs de Vecht, in deze mooie omgeving kun je eindeloos wandelen over vele bruggetjes. Laat je betoveren door de stilte en de natuur. Naast een prachtig 17e-eeuws landhuis, vind je in dit  mooie park ook een klooster. Om precies te zijn een priorij, waar zusters jarenlang hebben gewoond. Na het vertrekt van de laatste drie zusters die in het priorij verbleven werd het tijd voor een nieuwe bestemming. De stilte maakt nu ruimte voor geroezemoes, het klinken van bestek en luid gelach na enkele goede glazen wijn.

Drie chefs en een restaurant

Bij restaurant De Zusters ben je op bezoek bij drie chefs, die gasten met veel enthousiasme ontvangen. De drie heren hebben allen een band met Utrecht. Chef Leon Mazaraic, bekend van Podium onder de Dom in Utrecht. Chef Roy Wiggers, van het voormalige Luce, waar nu restaurant Florent is gevestigd. En Niels van Zijl, die bij beide chefs heeft gewerkt en na zijn eigen avonturen te hebben beleefd zich met de twee chefs heeft herenigd. Samen zijn ze begonnen aan dit nieuwe avontuur in Doornburgh: De Zusters.

Treed in een wereld van verbeelding bij De Zusters

Alle gasten worden aan het begin van de avond ontvangen in de keuken. Een espumante met onder andere bloedsinaasappel en lekkere boerenkool chips staan klaar. Terwijl de gasten de keuken binnenstromen, De chefs leggen de laatste hand aan de hapjes voor de gasten van de avond. Nadat één van de chefs de avond heeft geopend, worden de hapjes door de heren zelf rondgebracht. Dit zet meteen de toon voor de rest van de avond. Bij De Zusters draait het om ‘een beleving’, interactie tussen chefs en gasten en gasten onderling. Iedereen is onderdeel van deze avond.

Bij De Zusters wordt gekookt volgens het ‘table d’hotes’-principe. Als gast word je verblijd met een uitgebreid vijfgangenmenu met lokale producten. Elke gang wordt in een andere kamer geserveerd: de keuken, de refter en de huiskamer. Schilderijen, beelden en interactieve kunst sieren de weg naar de verschillende kamers.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Vijfgangenmenu bij De Zusters

Wat we hebben geproefd deze bijzondere avond? Teveel om op te noemen en omdat het menu regelmatig verandert,  wellicht overbodig om alle gerechten te vermelden. Maar we hebben de hele avond vastgelegd, zodat jullie kunnen meegenieten van de mooie gerechten en de goede sfeer. Hoogtepunt van de avond was het hoofdgerecht in de refter. We waren getuigen van de voorbereiding van de Nederlandse fazant door Niels. De lekkere geur vulde de keuken en het uiteindelijke resultaat op ons bord was mals en smaakvol. Voor bij het hoofdgerecht stond op tafel: tutti frutti en spitskool. De schaal tutti frutti heb ik bijna alleen leeg gelepeld. Lekker! De verrassing van de avond was de Oudwijker Fiore met bierbalsamico en pure chocolade. Een machtig dessert vol tegenstrijdige smaken. Een bijzondere culinaire ervaring.

Een avond bij De Zusters op Doornburgh is zeker een aanrader.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Adres: Diependaalsedijk 17
Openingstijden:
Diner: vrij, za, zo om 18.30
Lunch: do, vrij, zat, zon van 12.00 – 16.00
Iedere zondagmiddag serveren de chefs een uitgebreide lunch[/box]

reserveer een tafel bij De Zusters

Header: Robert van Walsem – Volg Robert op Instagram
Foto’s: Dainahara Polonia & Robert van Walsem


Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram