Tweede Editie #ExploreUtrechtMeetup – Waarom Storytelling werkt!

Mensen worden dagelijks ‘overdonderd’ door allerlei content, van tekst tot aan video. Maar welke content blijft hangen bij het publiek? Hoe kun je het publiek betrekken bij je content? Hoe zorg je ervoor dat mensen je gaan volgen en geboeid blijven? Het aanbieden van ‘unieke content’ is hier de focus. Dit kan door het vertellen van verhalen, mensen nieuwsgierig maken naar je identiteit of merk met tekst, beelden en video.

Maar hoe werkt dit precies en wat is eigenlijk ‘storytelling’? Hoe vertel je een verhaal via video en waaraan moet een vlog voldoen? De tweede editie van de #ExploreUtrechtMeetup gaf antwoord op deze vragen en nog veel meer. Vier sprekers namen de deelnemers mee in de wereld van Storytelling en video (marketing), zowel theorie als praktijk kwamen aanbod.

Huib van MetHuib&Haar heeft een goede recap gemaakt van de Meet-Up! De essentie van het thema en de sfeer van de avond zijn goed in beeld gebracht.

De #ExploreUtrechtMeetup werd voor de tweede keer gehouden bij Goed Spul, aan de Plantage. Een super locatie waar je de ruimte hebt om te netwerken, koffie te drinken en je kunt er natuurlijk ook shoppen.

Ik wil alle deelnemers bedanken voor een geweldige avond. Ook een bedankje voor de super enthousiaste sprekers, die tijd hebben gemaakt in hun drukke schema om tijdens te meet-up te spreken. Ik blijf me verbazen dat mensen, zonder daar iets voor terug te vragen, uit passie graag anderen willen inspireren. Het is een mooi gebaar en de basis van onze meet-ups. Mede dankzij de sprekers was ook weer de tweede meet-up een succes.

  1. Hans Grommer – hansimprovisatie.nl
  2. Etienne Kreutzer – plantobehaviour.nl
  3. John en Richard van Rooijen – broerz.nl
  4. Pelpina Trip – pelpina.com
  5. Goed spul vintage winkel
  • Bettina van Bettyskitchen.nl noemde de #exploreutrechtmeetup in haar fotodagboek van de maand april.

De sfeerbeelden van de avond zijn gemaakt door Lieke ten Hoedt, check haar website voor meer info!

Het Explore Utrecht Team!