Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Vegan eten in Utrecht | Header Gys

Vegan eten in Utrecht | Restaurant Gys

Deel bericht:

Restaurant Gys, gevestigd aan de Voorstraat en de Amsterdamsestraatweg, brengt ons al negen jaar lekkere gezonde vegan en vegetarisch eten in Utrecht.  Na al die jaren is het tijd voor Gys 2.0: een fris nieuw interieur en een kaart met 100% biologische gerechten en drankjes. En ik ging langs om te proeven!

Vegan en vegetarisch eten in Utrecht

100% biologisch Comfort Food

Enkele jaren geleden was het best moeilijk om restaurants te vinden die rekening hielden met mensen die graag vegetarisch en veganistisch eten. Hier bracht de opening van restaurant Gys aan de Voorstraat in 2014 verandering in. De vraag voor vegan en vegetarisch eten in Utrecht was zo groot dat een jaartje later een vestiging open ging aan de Amsterdamsestraatweg. Vele Utrechters hadden hun plekje gevonden!  

Bij Gys gebruiken ze plantaardige en duurzame ingrediënten om gerechten en drankjes te bereiden die op de menukaart staan. Geen ellenlange kaart, maar focus op het maken van enkele gerechten die knallen van smaak. Gerechten waarvan je smaakpapillen gaan dansen, en jezelf ook meebeweegt.  

Dat alles huisgemaakt is, dat proef je! Oké, enkele gerechten worden niet in de keuken bij Gys gemaakt. Maar de leveranciers worden zorgvuldig uitgekozen. Want het concept moet kloppen en dit jaar verder worden uitgebouwd. Say Hello to, Gys 2.0!

Vegan en vegetarisch eten bij Gys!

Bij Gys kan alles glutenvrij geserveerd worden als je hierom vraagt. Ik heb voorgerechten zoals deze op de menukaart staan besteld, zonder aanpassingen. Onder het genot van een mocktail, bestelde ik bij de vriendelijke serveerster een broodplankje, Mexican leek, portie friet en een gerecht van drie bereidingen van biet. 

Het broodplankje wordt geserveerd met cherry tomaten-chutney, seizoensdip, za’atar en verse kruiden. De dikke plakken brood haalde ik door de heerlijke zachte en smaakvolle dip, en het was genieten. De Mexican leek had een bite! Je proeft de gerookte en geblakerde prei, die in balans wordt gebracht door amandel-limoen crème en korianderolie. Het bieten gerecht was best zwaar vergeleken met de andere twee gerechten. Deze zou ik dus alleen bestellen als je voor een voorgerecht gaat, want het is ook nog eens vullend. 

Als dessert had ik een warm mini-pompoentaartje met ijs en crumble. Een fijn licht gerecht om de avond mee af te sluiten. Ga je uiteten met twee personen of meer, dan zou ik zeker kiezen voor het Grand Dessert. Deze werd geserveerd aan de tafel naast mij en wat was ik op dat moment jaloers.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
om en rond Utrecht

Vergeet Gys Amsterdamsestraatweg niet!

Naast de locatie aan de bruisende Voorstraat, kun je ook aan de Amsterdamsestraatweg vegan en vegetarisch eten in Utrecht. Een vrij ruime maar gezellige locatie met een groot groen zonnig terras. Hier kan je tijdens het dineren mensen kijken, mocht je niet genoeg gespreksstof hebben tijdens het avondje uit. Ook deze vestiging is een bezoekje waard. Want bij beide locaties van restaurant Gys kun je genieten van biologische gerechten. 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram