Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurant Florent Explore Utrecht 3

Florent | Franse keuken met een twist

Deel bericht:

Verstopt tussen de Springweg en de Lijnmarkt, vind je Florent Le Bistro. Dit restaurant zou je terecht een hidden gem kunnen noemen. Want dit pareltje is er voor culinaire liefhebbers die ongewoon willen genieten, voor gewone prijzen. Het is tijd om kennis te maken met de Florent Le Bistro. Ga je mee?

Bistronomische eigenzinnigheden met een klassiek Frans karakter

Creatief met de Franse keuken

Florent geeft een eigen twist aan de Franse keuken met behoud van traditie. De keuken wil gasten verblijden met nieuwe verrassende smaken. Op de kaart staat dat ene gerecht dat iedereen kent, maar wordt net even anders dan verwacht geserveerd. Het menu wisselt regelmatig, dus bij elk bezoek kun je iets anders verwachten. Ook op deze manier blijft Florent verrassen. 

Maar ook bij het inkopen van passende wijnen wordt gelet op het verrassingselement. Het liefst koopt Florent wijnen bij kleine en eigenzinnige leveranciers. Want ja, soort zoekt soort! Of worden wijnen die in kleine hoeveelheden beschikbaar zijn gekocht. Zo schenkt het restaurant altijd iets bijzonders bij hun gerechten.

4-gangenmenu bij Florent Le Bistro

Je bent vast benieuwd naar wat ik die avond bij Florent heb gegeten?  De avond begon met oesters, hierbij werd een heerlijke bubbel geschonken en kreeg ik brood, olijfolie, olijven en water op tafel.

Het voorgerecht was een fris gerecht: mozaïek van skrei met onder andere gepekelde venkel, salty fingers en ingelegde jalapeño voor een kick, en overheen werd een jus van komkommer geschonken. Een gerecht met in balans subtiele en scherpe smaken. 

Vervolgens werd een voortreffelijke truffel risotto geserveerd. Op de kaart staat altijd een gerecht met truffel, omdat dit een van de favoriete ingrediënten is van de chef. Een man naar mijn hart! Want truffel risotto is een van mijn all time favorites. Ik heb van elke romige en smaakvolle hap genoten.

Het hoofdgerecht was een dry aged steak met aardappelmousseline en seizoensgroenten met jus. De steak kan je bekijken in de speciale rijpingskast in het restaurant. Voor mij werd een stuk klaar gemaakt dat enkele weken al lag te rijpen. Rijping beschermt de binnenkant tegen bederf en de steak blijft sappig en helder rood. Het was een groot gerecht, en ik had spijt dat ik niet alles kon eten. Ook dit was een top gerecht!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
om en rond Utrecht

De afsluiter: zoet of hartig

Het dessert was een plaatje en ook erg lekker. Maar er staat nu al wat anders op het menu. Dus laat je vooral verrassen!

Ben je geen zoetekauw, kies dan voor de kaasplank. Bereid je wel voor op keuzestress want de plank mag je zelf gaan samenstellen. Je kunt kiezen uit een indrukwekkende selectie kazen op de kaaskar. Weer een mooi extraatje waarmee Florent haar gasten wil verrassen. En natuurlijk wordt bij een zorgvuldig gekozen kaasplank een passende wijn voor je ingeschonken. Cheers!

Evenementen in maart

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram