Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Het dreamteam achter het prachtige WT Urban Kitchen vonden het tijd voor een nieuw avontuur. En besloten om restaurant ‘Fico’ dat vorig jaar opende aan de Veilinghaven een kleine make-over te geven. Fico is nog steeds een prachtig restaurant met allure. Op de kaart staan mooi en smakelijke gerechten, met net dat beetje extra. We mochten komen proeven bij Fico 2.0.

Op een koude vrijdagavond fietsen we richting Fico, vanuit de verte schijnt het warme licht vanuit het restaurant ons tegemoet. Aangekomen bij de ingang is het een korte en steile klim naar boven. De sfeer zit er al goed in; de wijn vloeit rijkelijk en mooie gerechten staan klaar om te worden geserveerd.

Verleidelijk interieur

Aan het interieur van Fico is weinig veranderd. En gelukkig maar! Daar waar WT Urban Kitchen vooral minimalistisch is ingericht, is voor Fico gekozen voor Italiaanse allure. Het interieur is donker maar toch warm. Hout vormt het canvas van het interieur met als speciale twist een geweldig diepgroen jungle behang en kekke lampjes voor sfeerverlichting. De zachtroze fluwelen stoelen zorgen voor een verleidelijke en vrouwelijke touch.

Verfijnd en betaalbaar menu

Op de vorige menukaart stonden vooral Italiaanse geïnspireerde gerechten. Op de huidige kaart staan wereldse smaken met soms een knipoog naar klassieke gerechten. Het menu wisselt wekelijks en blijft daardoor verrassend. Je kunt kiezen uit een menu van vier-, vijf- of zes gangen. Een volledig vegetarisch menu is ook mogelijk. Of ga voor de Chefs Special! Afsluiten doe je met lekkers van de Candy Bar. Een tafel vol met lekkers, zoals huisgemaakt nougat. Je kijkt je ogen uit!

Zes-gangenmenu bij Fico

We nemen plaats aan tafel en vrij snel verschijnen twee amuses en lekker brood met porchini boter op tafel. Het brood wordt bij Fico in de ochtend zelf gebakken. Daarbij wordt een heerlijke spumante geschonken. Ooh, de Antilliaanse kaasbal smaakt precies zoals het hoort. Met een bite! Dan verschijnt nóg een amuse van: gebrande knolselderij, gerookte forel, macadamianoot, beurre blanc met tijm en zuurkool en verse munt. Echt comfort food!

Na de drie heerlijke amuses volgde een parade aan mooie en smaakvolle gerechten. Alle gerechten zijn simpel en zacht van smaak. Een van de gerechten wordt door de chef gepresenteerd en aan tafel afgemaakt met een sausje uit een koperen pannetje. Van alle gerechten was de kalfszwezerik met rode ui in Cabernet Sauvignon, rode biet, walnoten en jus de veau, mijn favoriet. Het vlees was licht van smaak en boterzacht met krokante rode ui en het aardse van rode biet.

De kers op de taart waren de twee desserts van de avond. Het dessert van frisse meringue-schotsen van yoghurt, texturen van komkommer en een huisgemaakte zure mat, geeft je smaakpapillen echt een kick.

We sluiten de avond niet af met lekkers van de ‘Candy Bar’. We waren de hele avond zo verwend dat we niets meer kunnen eten. De heerlijke avond bij Fico was hiermee compleet en na een tijd kletsen stapten we met een glimlach op de fiets richting huis.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Veilinghavenkade 14
Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag van 17.00 tot 00.00[/box]

reserveer een tafel bij Fico Urban Italian

Foto’s van het interieur door Lars Verkroost Photography