Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Familie Van Rijk Amsterdamsestraatweg

Familie Van Rijk | Hotspot voor Foodies aan de Amsterdamsetraatweg

Deel bericht:

Als je een foodie bent, heb je waarschijnlijk al meerdere steden bezocht op zoek naar een fantastische maaltijd of een speciaal ingrediënt. Ik begrijp het helemaal en ik heb goed nieuws voor je: er is een nieuwe hotspot voor foodies in Utrecht, genaamd Familie Van Rijk, gelegen aan de multiculturele Amsterdamsestraatweg. 

Bezoek aan Familie van Rijk aan de Amsterdamsestraatweg

Toen ik de winkel bezocht, voelde ik me net een kind in een snoepwinkel! Mooie flessen wijn, bubbels en speciaalbier, van chocola tot wine gums met merlot smaak, bijzondere kazen, gedroogde ham en worstjes, overheerlijke olijf olie en sauzen, en ook kookboeken! Als je een feestje organiseert voor je beste vrienden / mede-foodies, kun je altijd bellen en vragen of ze een speciaal plateau met heerlijkheden voor je klaarmaken.

Er is meer: Familie Van Rijk serveert ook ontbijt en lunch in hun café hoek. Probeer hun broodje gerookte biefstuk met truffel mayonaise…heerlijk! Het brood is vers gebakken in de bakkerij die vroeger in het gebouw zat. Ook kun je genieten van de beste coffee, met speciale blends uit Mexico, Ethiopië en Oeganda.

Culinair hoogtepunt

Nadat ik van mijn lunch heb genoten, kreeg ik de kans om Simone te spreken, die op die dag zorg droeg over de zaak. Ze vertelde me het verhaal achter deze hemel voor foodies. De eigenaren, Ray en Ijk, zijn al heel lang vrienden en delen dezelfde passie voor goed voedsel, gemaakt van ingrediënten van hoge kwaliteit.

“Onze filosofie is het creëren van culinaire hoogtepunten voor iedereen die onze winkel bezoekt,”zegt Simone. “We  hebben veel passie voor wat we doen en staan volledig achter de kwaliteit van onze producten.” Dat klinkt als muziek in mijn oren. Ik eet liever minder, maar super goed eten. En wanneer ik iets te vieren heb met vrienden en familie, bied ik ze graag het beste van het beste!

Op een van de planken vond ik mijn must have ingrediënt: biologische handgemaakte balsamico azijn uit Modena. Deze specifieke soort is geproduceerd door Villa Manodori,  het persoonlijke label van Massimo Bottura, de chef van Osteria Francescana. Het drie Michelin-sterren-restaurant is op het moment ‘numero uno’ op de World’s Best 50 restaurants lijst! Yep, je hebt het goed geraden: in de tas ermee! En een fles van de olijfolie met citroen van elBulli chef Ferran Adrià! Carpe diem!

Drie meter speciaalbieren

Fans van speciaalbieren kunnen hun favoriet uitkiezen in de bier hoek van Family Van Rijk, Drie Meter Bier genoemd. De eigenaar, Fred, laat me zijn grote collectie speciaalbier zien van over de hele wereld, zoals een red IPA van White Hag, de beste nieuwe brouwerij in Ierland. Speciaal uit Utrecht zijn de donkere en karamellige biertjes van Kromme Haring, die Fred zelf voor mij gebotteld heeft met zijn speciale tap uitrusting, en een tarwe pale ale van CEAUX. Lees meer over de Drie Meter Bier op hun Facebook pagina.

Ik fietste naar huis met een tas vol lekkernijen voor de hele familie. Ik dacht, dit is een goed excuus om de eerste dagen van 2017 te vieren. Het leven is vol verrassingen, goede en slechte. Maar we hebben altijd onze vrienden en familie. Dat alleen al is genoeg reden om iets te vieren!

Amsterdamsestraatweg 379 | Familie Rijk

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram