Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

wijntips in Utrecht

5x wijntips in Utrecht | Pasen editie

Deel bericht:

Goooeede vrijdag! Althans, bijna. Het is voorjaar… Pasen staat voor de deur. Hoe vieren we Pasen in Utrecht? Brunch, lunch, borrel! Heerlijk met een bijpassend glaasje wijn neem ik aan? Voor dit voorjaarse Paasweekend heb ik vijf woeste wijnen uitgezocht. Uiteraard bij vijf van de leukste wijnwinkels die Utrecht rijk is. Pak die wijnglazen uit de kast en vlij jezelf neer in de tuin, op het balkon of in de vensterbank. Hier volgen 5x wijntips in Utrecht.

Laat de zon in je glas, ze schijnt toch voor iedereen!

Wijntip 1

Vouvray Brut, Domaine de la Rouletiere
Druif: Chenin Blanc
Herkomst: Vouvray, Frankrijk
Bezorgen / In de winkel
€ 15,79

Biologische bubbels en brunch! Dat is een gouwe combinatie als je het mij vraagt. De Paasbrunch is altijd overdadig, hè? Een heuse Paasstol, eitjes, matses, chocolade paashazen.. Daarna mag je best een fris, fruitig en frizzy drankje ontkurken. Deze Franse bubbel is dat allemaal! Een heerlijke sparkling wijn gemaakt van Chenin Blanc. We ruiken bloemetjes, proeven groene appeltjes. Ga langs bij Grapedistrict, waar ze alle wijn direct van de boer kopen, super eerlijke handel dus!

Koop ‘m hier bij Grapdistrict
Burgemeester Reigestraat 70 of Twijnstraat 26

Wijntip 2

Grauburgunder Endinger Engelsberg, Weingut Knab
Druif: Grauburgunder (Pinot Gris)
Herkomst: Baden, Duitsland
Bezorgen / In de winkel
€ 11,50

Je mag appels niet met peren vergelijken. Dat doen we dan ook niet, je kunt wel appels en peren ruiken in deze Duitse doordrinker! Deze volle, fruitige Grauburgunder, zoals de Duitsers de Pinot Gris noemen, is een feestje voor de mond! Deze wijn kun je schenken aan oma, tante, neef, achterbuurman en die verloren vriendin die altijd aanschuift met Pasen. Een allemansvriend. Elegant, maar krachtig. Schenk jij nog een glaasje in, terwijl de anderen naar eieren zoeken? Good for you!

Koop ‘m hier bij Henri Bloem
Adriaen van Ostadelaan 12

Wijntip 3

Provence Rosé, Chateau Saint Julien
Druif: Cinsualt, Grencahe, Syrah
Herkomst: Provence, Frankrijk
Bezorgen / In de winkel
€ 12,50

Vakantie aan de Franse kust, hoor je de golven en de zeemeeuwen? We dromen even weg.. We zijn nog steeds in Utrecht, dat dan weer wel. Maar we kunnen wel het vakantiegevoel in huis halen, nietwaar? Wanneer die borrelhapjes op tafel komen met Pasen, genieten we van een heerlijk glas Provence Rosé. Zo’n lichtroze schoonheid, die ruikt naar verse aardbeitjes en frambozen. Niet zoet, lekker droog en een stevige bite. Pasen met de fam hoeft niet vervelend te zijn. Het Utregs Wijnhuis is een intieme wijnzaak, dus kom niet met de hele familie tegelijk.

Koop ‘m hier bij het Utregs Wijnhuis
Achter de Dom 8

 

Fotocredits: Grapedistrict, Henri Bloem & Utregs Wijnhuis

Wijntip 4

Wild Fermented Verdejo, Bodegas Piqueras
Druif: Verdejo
Herkomst: Almansa, Spanje
Bezorgen / In de winkel
€ 8,60

Si, por favor, verdejo! Het is Pasen, maar zeg nou zelf, verdejo kan áltijd. Een tropische fruitschaal komt je neus binnen wanneer je ‘m openmaakt. Olé! Deze verdejo heeft drie maandjes houtrijping gehad, waardoor de fruitige verdejo net wat meer ummpf heeft, wat complexer is en eindigt met een lekker bittertje. Ik trek m’n stoute schoenen aan.. en durf deze wel te schenken bij die asperges met een stukje zalm. Margeret Wines is een fijne winkel, met kundig personeel. Vamos!

Koop ‘m hier bij Margaret Wines
Oudkerkhof 10

Wijntip 5

Santoro Negroamaro, Santoro
Druif: Negroamaro
Herkomst: Puglia, Italië
Bezorgen / In de winkel
€ 6,59

Lekker bij een goed diner, passend bij een gezellige borrel. Maar ook heel fijn als de familie net vertrokken is en je moet nog even bijkomen. Van de familiediscussies en de vragen over je toekomstplannen. Hup, voeten omhoog, Santoro open. De negroamaro is een Italiaanse druif met tonen van aardbeitjes, kersen, tijm en andere heerlijke kruiden. Deze rode rakker doet het goed als een afsluiter voor een fijn óf minder fijn Paasweekend. Hoe dan ook, genieten! En te koop bij één van de leukste winkels aan één van de leukste straatjes van Utrecht. Fijne Pasen!

Koop ‘m hier bij ‘t Wijnstraatje
Twijnstraat 42

Fotocredits: Margaret Wines & By Emy t Wijnstraatje

Naast wijntips in Utrecht, delen we ook andere fijne Utrecht (uit)tips

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram