Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Kerstmarkten in Utrecht header

Kerstmarkten in Utrecht & omstreken

Deel bericht:
Kerstmarkten in Utrecht en omstreken? Struinen langs kraampjes op zoek naar fijne cadeautjes of heerlijke lekkernijen voor de feestdagen. En vervolgens neerploffen voor een warme chocolademelk, met slagroom of een kan Glühwein bij een van de vele cafeetjes in Utrecht. Klinkt goed toch? 
In deze blog 8x kerstmarkten in Utrecht en omstreken speciaal voor de kerstliefhebbers.

Struinen op kerstmarkten in Utrecht!

Wintermarkt Molen de Ster | 11 december

Bezoek de gezellige wintermarkt van Molen de Ster en geniet van glühwein, warme choco en de vele kraampjes. Neem de kids mee want het is een gezellige boel bij Molen de Ster. Bij Utrechtse makers scoor je de leukste cadeaus voor onder de kerstboom. Neem af en toe plaats in het café en geniet van een ambachtelijk gebrouwen biertje of een kom huisgemaakte snert. Ook worden er in de molen gratis rondleidingen gegeven.

Adres: Molenpark 3
Tijden: 10:00 – 17:00
Informatie: www.molendester.nu

X-MAS Swan | 10 & 11 december

De Swan Market is inmiddels niet meer Utrecht weg te denken, deze markt is altijd sfeervol en gezellig. Zéker met de feestdagen. De Neude wordt omgetoverd tot een waar X-MAS Walhalla. Shop sieraden, interieurspullen, kunst en lekkernij gemaakt door lokale makkers. En terwijl je dit doet, kun je genieten bij alle fijne eet- en drinkkramen die er ook staan. Happy X-MAS!

Locatie: Neude
Tijden: 11.00 – 17.00
Informatie: www.swanmarket.nl

Kerstmarkt in het Julianapark |  17 & 18 december

Kraampjes, stalletjes, koek-en-zopie? Het Julianapark wordt omgetoverd tot een kerstmarkt door en voor wijkbewoners. Woon je niet in de buurt, geen zorgen want dan mag je vast ook komen voor een paar uurtjes gezelligheid.

Locatie: Julianapark 
Meer informatie: www.kerstinhetjulianapark.nl

Bezoek kerstmarkten in omstreken!

Country & Christmas Fair |  22 t/m 27 november

De Country & Christmas Fair is terug bij Kasteel de Haar. De kerstsfeer is al voelbaar vanaf buiten het kasteelterrein. Bij de toegangspoort staat een grote en prachtige kerstboom bekleed met lichtjes te pronken. En sneeuw dwarrelt neer. De heerlijke geur van dennennaalden komt je tegemoet zodra je de Country & Christmas Fair oploopt. Overal staan kraampjes met leuke kerstartikelen, woonaccessoires, cosmeticaproducten, antiek & kunst en mode. De kerstmarkt biedt voor ieder wat wils.
Adres: Kasteellaan 1, Haarzuilens 
Meer informatie: www.kasteeldehaar.nl

Wintermarkt & lichtjesshow in Spakenburg | 1 december

Ontdek Bunschoten-Spakenburg tijdens de wintermarkt in het centrum van Spakenburg en bij de haven. Met warme chocolademelk of een goed glas glühwein kun je langs diverse kraampjes struinen. Misschien vind je hier wel het perfecte kerstcadeau. Of koop je wat leuks voor jezelf! Of stap op een treintje en laat je vervoeren langs de kunst kerststal & lichtjes TOUR met gezellig verlichte etalages, tuinen en huizen. Kortom, het klinkt als een gezellig dagje Bunschoten-Spakenburg.

Adres: Haven en centrum Spakenburg
Meer informatie: www.spakenburg.nl

Trotsmarkt Kasteel Groeneveld | 10 & 11 december

Deze kerstmarkt in Baarn heeft een gevarieerd aanbod van mooie en lekkere(streek) producten door mensen met passie. Dit allemaal in de prachtige setting van Kasteel Groeneveld. Waar je ook kunt gaan wandelen door de prachtige bossen.
Adres: Groeneveld 2, Baarn
Meer informatie: trotsmarkt.nl

Winterfair IJsselstein Centrum | 10 december

In de Hoofdstraat van het centrum en enkele straten er omheen staat het vol met kraampjes vol leuks en lekkers. Je kunt struinen op de beat van live muziek. En aan de kids is ook gedacht, op het programma staan genoeg activiteiten. Ook kun je getuigen zijn bij het ontsteken van de grootste kerstboom.
Adres: centrum IJsselstein
Tijd: 11.00 – 21.00
Meer informatie: www.ijsselstein.nl

Christmas Twinkle in Lage Vuursche | 17 december

Kerstsfeer op de Utrechtse Heuvelrug? Het historische dorp, dat lijkt op dromerige dorpjes uit sprookjesboeken, zal voor de kerstmarkt worden omgetoverd tot een gezellig samenkomen van bewoners en bezoekers. Opwarmen bij vuurkorven, warme chocolademelk, glühwein en lekkers. En misschien ook een pannenkoek?
Adres: Dorpstraat
Tijden: 12.00 – 19.00

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram