Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Welkom bij de minitours van #exploreutrecht! Afgelopen zomer kon je mee genieten van wel zes verschillende minitours door heel Utrecht. We zijn de tours toen begonnen, omdat we het leuk vinden om meer van onze stad te ontdekken en meer te weten te komen over haar geschiedenis. Dat bleek een succes! Dit voorjaar gaan we weer van start met zes gloednieuwe minitours, zowel on- als offline. Laten we beginnen met het voorstellen van onze gids, met wie we super blij zijn!

Jullie Explore Utrecht Tours gids

“Hallo, mijn naam is Tom Lensink, ik ben 31 jaar en ik ben jullie explore Utrecht minitours gids. Van beroep ben ik docent en historicus en ik hou ervan om mensen te onderwijzen in kunst, cultuur en geschiedenis. Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en Universiteit van Utrecht en had het hier zo naar mijn zin, dat ik besloot hier te blijven wonen.

Ik ben gek op Utrecht, omdat het een oude stad is met veel geschiedenis. Er is altijd wat te doen en het is een mengeling van mensen, bouwstijlen en verhalen. Het allermooiste aan de stad vind ik de oude binnenstad met haar grachten en de singel. Het voelt altijd speciaal als ik de binnenstad in rijd. In mijn vrije tijd kun je me vinden in één van de vele parken, bibliotheken of musea in de stad.”

Data

Loop jij dit voorjaar mee met de minitours van #exploreutrecht? Hou onze Facebook en Instagram in de gaten voor meer informatie betreffende startlocaties en thema’s van de tours. Wij hanteren voor de tours een pay-what-you-want principe, dus aan het einde van de tour bepaal je zelf het bedrag dat jij de tour waard vond! Je kan het dus zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Tour zonder gids

Natuurlijk kun je de tours ook allemaal zonder gids lopen. De uitgebreide reeks van minitours zijn prima te volgen. Zoek een leuke tour en ga op ontdekkingstocht door ons mooie stadsie.

  1. Ontdek de Zeven Steegjes – tour-de-zeven-steegjes-utrecht
  2. Bezoek de godscameren – stadswandeling-godscameren
  3. In de voetsporen van Paus Adrianus- paus-adrianus-paushuize
  4. Raak geïnspireerd door het verhaal van Trijntje – tour-trijn-van-leemput

Wil je een impressie van onze tours (met gids), bekijk dan de onderstaande video!