Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Kasteel de Haar Visit Utrecht Region Explore Utrecht-10

Wat te doen met kinderen in Haarzuilens 

Deel bericht:

Tijdens vakanties is extra inspiratie voor kinderuitjes meegenomen! Dus hebben we 3x ‘wat te doen met kinderen’ in Haarzuilens tips voor jullie. We zijn weer met U-OV op pad gegaan, dit keer naar het mooie Haarzuilens. Vooral bekend door het grootste kasteel van ons land: Kasteel de Haar. Maar er valt veel meer leuks te beleven. Kinderen kunnen spelen op een geitenboerderij, ravotten in de modder en op speurtocht door het kasteel.

3x met de kinderen erop uit in Haarzuilens!

Door: Malini Faasen, Explore Utrecht Kids

Tip 1 – Laat je verwonderen door Kasteel de Haar.

Een bezoek aan een indrukwekkend kasteel is de droom van elke prinses of ridder in de dop. Je ziet de mondjes openvallen van verbazing als ze richting het kasteel lopen. Onze eigen prinses van 4 nam speciaal voor dit uitje haar speelgoedkroontje mee en kon haar geluk niet op omdat ze het ‘prinsessenkasteel’ zoals zij het noemt, mocht bezoeken. Alleen het naar binnen gaan al was een magische ervaring.

Kasteel de Haar heeft ook echt aan kinderen gedacht. Zo is er voor elke leeftijd een speciale speurtocht. Dus geen zorgen of iets te moeilijk of te makkelijk is, Kasteel de Haar heeft voor iedere leeftijd een leerzame, maar leuke tocht door het kasteel bedacht. Leela deed er eentje die in het teken stond van dieren. Met haar opdrachtenboekje in de hand ontdekte ze fantasiedieren in het kasteel. Leerde ze wat het favoriete beestje van de barones was en kwam ze alles te weten over de dieren in de kasteeltuin. Extra trots was ze toen ze werd beloond met een stickervel vol kasteelstickers aan het einde. Ben je er al eens geweest? Geen zorgen, tijdens vakanties worden extra kinderactiviteiten georganiseerd.

Tip 2 – Geitjes voeren bij Geertjes Hoeve!

Onze dochter Leela was niet weg te krijgen bij de geiten. En al het leuks wat viel te beleven en te ontdekken. We hebben het over Geertjes Hoeve – een recreatieve geitenboerderij. Eigenaren Rick en Anne wilden het ongedwongen boerensfeertje overbrengen op kinderen en dat is gelukt. Leela gaf flesjes melk aan de kleine geitjes en rende rond in de hooischuur waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ze kunnen van geïmproviseerde hooibaal-glijbanen af roetsjen en rijden over het erf op een van de trekkers. Hierna zijn kinderen en ouders natuurlijk bekaf! Dus is het tijd voor heerlijke pannenkoeken in het restaurantje. Hierna roosterde Leela met andere kleine ontdekkers marshmallows boven een vuurtje als toetje.

We verlieten Geertjes Hoeve met een ‘to-dolijst’ voor een tweede bezoek: ritje op de rug van één van de pony’s en rondhupsen op de skippyballen. Oh, en je hoeft je er al ouders ook niet te vervelen. Strijk lekker neer met een kopje warme chocolademelk op het terras – of wat later op de middag een fijne borrel met kaasplankje vol kaasjes van de boerderij! Zij blij, jij blij.

Tip 3 –  Ontdek Speelnatuur OERRR!

Pal tegenover onze vorige tip vind je sinds kort een van de avontuurlijkste speelplekken van de stad. Het is een natuurlijke speeltuin voor kinderen die lekker vies willen worden met toestemming van de ouders 😉 Ze kunnen er namelijk naar hartenlust met water en modder spelen! En zo maken ze spelenderwijs kennis met onze natuur. Een dam bouwen met modder, achter de kikkers aan, balanceren over boomstammen of gewoon lekker springen in het modderwater. Niets is te gek! Tip van Leela: eindig het dagje Haarzuilens hier zodat ze thuis meteen onder de douche kunnen. Of neem voor de echte doerakkers, droge en schone kleren mee.

Praktische informatie U-OV

Hoe je er komt? Ga eerst met bus 28 naar Station Vleuten en pak daar het ‘busje’, lijn 127 naar Haarzuilens.

Uitstaphaltes zijn:

  1. Kasteel de Haar >> uitstaphalte Eikslaan/Kasteel
  2. Geertjes Hoeve >> uitstaphalte Joostenlaan
  3. Speelnatuur OERRR >> uitstaphalte Joostenlaan

[box type=”note” align=”alignright” class=”” width=””]Dit blog is samen met U-OV tot stand gekomen en is onderdeel van de reeks ‘erop uit met U-OV’ om provincie Utrecht met het OV te gaan ontdekken.[/box]

Meer gezellige uitjes met U-OV? Dan vind je deze tips met kids vast ook leuk.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram