Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Strand oog in al Utrecht Header 1

Wat te doen in de zomer in Utrecht?

Deel bericht:

Utrecht bruist in de zomer! In het centrum zijn alle terrassen druk bezet. Op de Oudegracht is het druk met vaarders, suppers en waterfietsers. Iedereen wil naar buiten en is vrolijk. Biertje hier, wijntje daar. Chillen in parken en langs de grachten. Maar wat te doen in de zomer in Utrecht? In deze blog enkele summer in the city tips voor een geslaagde zomer.

Leuke dingen doen in Utrecht en regio

Chillen op het terras

Op het terras deze zomer? Ja, natuurlijk gaan we dat doen. Dat wordt inhalen en dat kan met de vele terrassen in Utrecht prima. Je kunt in het centrum een terras pakken. Maar spring op de fiets en ga ietsjes verder relaxen op een terras buiten de stad.

Stadsstrand en zwemmen in Utrecht

Het liefst ga ik naar een echt strand. Maar ja, om dan elke keer de trein te pakken is ook weer te veel moeite. Uhm, bedoel het vliegtuig 😉 Dus voor een dagje ‘doen alsof’ kun je naar deze toffe plekken. Strandgevoel is wel gegarandeerd.

Leer de stad beter kennen met wandeltours!

Wandelen is toch onze nieuwe hobby? Wil je naast het wandelen ook iets leren over onze stad? Dan zijn deze drie tips leuk.

Trek eropuit deze zomer

Provincie Utrecht heeft veel te bieden. Verlaat de stad en ga op pad door de provincie en ontdek de mooiste plekken.

Laat je culinair verrassen

Deze is voor de foodies! Laat je lekker verwennen in een van deze fijne restaurants in onze lijstjes.

Kunst & Cultuur in Utrecht

Van de Domtoren tot bekende musea zoals Centraal Museum: het mooie Utrecht heeft het allemaal. And then some! Je kunt meer van Utrecht beleven met deze tips.

Wat te doen met kinderen in Utrecht

De kleintjes willen vast ook genieten van leuke zomeractiviteiten. Van het Spoorwegmuseum tot aan waar je de lekkerste ijsjes in de stad kunt halen en meer.

Met deze tips moet het wel lukken om een leuke zomer te hebben in Utrecht. Moet het weer wel iets meer meewerken, maar laat de grijze wolken niet jouw hot, summer in the city niet verpesten. Wil jij een ultieme zomertip delen? Drop deze dan in de reacties. Ik ben benieuwd!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram