Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Theater in Leidsche Rijn 3

Theater in Leidsche Rijn | Verrassend cultureel aanbod

Deel bericht:

Lights out, spot on! En de spotlight schijnt fel op culturele activiteiten in Leidsche Rijn. Op Berlijnplein, het culturele hart van Leidsche Rijn, vind je het clubhuis van het Nieuw Utrechts Toneel. Het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Aan de rand van het Maximapark staat Podium Hoge Woerd, gebouwd om cultuur een plek te geven in Leidsche Rijn. Leidsche Rijn heeft een divers en breed cultureel programma waar alle Utrechters van kunnen genieten. Waar je moet zijn voor theater in Leidsche Rijn? Dat vertel ik in deze blog. 

Podium Hoge Woerd, theater in Leidsche Rijn

Op de plek waar 2000 jaar geleden Romeinen de limes (grens) bewaakten, staat een modern en indrukwekkend gebouw. In het paviljoen is een mooie theaterzaal met 229 stoelen gevestigd. Oud en jong kunnen bij Podium Hoge Woerd terecht voor goede dosis aan cultuur. De theaterzaal biedt plek aan cabaret en kleinkunst, familie- en jeugdvoorstellingen, theater, dans en muziek. En op deze historische plek vinden in de zomer ook voorstellingen plaats in het openluchttheater.

Agenda Podium Hoge Woerd

Vind je het moeilijk om te kiezen? Ik tip drie voorstellingen bij Podium Hoge Woerd:

  • 3, 4 of 5 november | Toneelvoorstelling Skylight door Toneelgroep Oostpool
  • 12 november | Dansvoorstelling Sweet like a chocolate door ICK Amsterdam
  • 14 november | Toneelvoorstelling Zwarte Lenten door Theater Utrecht

Kaarten zijn beschikbaar via Podium Hoge Woerd
Adres: Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern, Máximapark

Theatergezelschap Het Nieuw Utrechts Toneel

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is fris, vernieuwend en verrassend. Niets is te gek! Spelen in een kersenboomgaard of onder historische perronkappen? Graag zelfs! De locatie van de huidige voorstelling is een verlaten winkelpand. Zelfs daar wordt wat leuks van gemaakt.

Het Nieuw Utrechts Toneel maakt voorstellingen toegankelijk voor iedereen. Verhalen geïnspireerd door het verleden en met oog op de toekomst worden ontleed en vertelt. Bij het publiek wordt interactie uitgelokt, want theater maak je niet alleen. Een avondje NUT is in een ongedwongen sfeer genieten van theater, muziek en soms zelfs een heerlijk driegangenmenu.

In de recente voorstelling word je meegenomen in de chaos van 2020. Een voorstelling over Amerika en alle lastige pijnlijke kwesties die zich daar afspelen.

Het Nieuw Utrechts Tonaal speelt live in Leidsche Rijn. En je kunt de voorstelling ook kijken via livestream. Speciaal voor de mensen die niet over de brug willen fietsen. Haal dan cultureel Leidsche Rijn naar jouw woonkamer. Want theater in Leidsche Rijn is meer dan de moeite waard.

Voorstelling De Chaos van 2020

  • Pop-up in Leidsche Rijn | 28 oktober t/m 27 november | Podium Hoge Woerd & Pop-up theater
  • Livestream | 28 oktober t/m 27 november | In je eigen woonkamer

Pop-up theater Vaduzdijk 33 & livestream tickets vanaf €12,50 te koop via: www.nieuwutrechtstoneel.nl
Adres: Berlijnplein 526, 3541 CN Utrecht

Ontdek meer in Leidsche Rijn

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram