Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Stayokay Weekend explore Utrecht 5

Een okay stay bij Stayokay Bunnik!

Deel bericht:

Op een zonnige zaterdag in april sprongen Lazar (mijn verloofde) en ik op de fiets voor een romantisch avondje weg. We gingen namelijk naar Stayokay in Bunnik! Een prachtig oud landhuis tussen de landgoederen van Amelisweerd.

Omringd door groen vind je dit statige landhuis en je zou nooit verwachten dat je hier in ‘jeugdherberg’ ofwel hostel Stayokay zou vinden. We werden door Stayokay uitgenodigd om hun speciale ‘Honeymoon suite’ te proberen, in aanloop naar ons (nog ongeplande) huwelijk. Bij Stayokay Bunnik kun je namelijk ook trouwen! Een prachtige bruiloft in de buitenlucht om daarna met zijn allen in een landhuis te verblijven? Count me in!

De ‘honeymoon suite’

Na ingecheckt te hebben kregen we de sleutel voor onze kamer, inclusief gebruiksaanwijzing waar in het landhuis deze kamer verstopt zit. Een paar trappen op ontdekten we onze toffe hoekkamer inclusief twee enorme ramen met uitzicht over de binnenplaats en omliggende weilanden van Bunnik.

De kamer was netjes ingericht en we hadden alles wat we nodig hadden. Naast een pakketje met handdoeken en douchespulletjes vonden we ook een mandje met wat vers fruit, heerlijk! Wat we wel apart vonden voor een ‘Honeymoon suite’ is dat er niet alleen twee aparte bedden in de kamer stonden, maar dat deze ook niet tegen elkaar aan geschoven stonden. Maar goed, misschien is dat alleen voor stellen die daadwerkelijk al getrouwd zijn 😉 We hebben de bedden maar snel naast elkaar geschoven en wonder boven wonder bleven de bedden goed staan en is er niemand tussendoor gevallen in de nacht.

[button color=”white” size=”medium” link=”https://www.booking.com/hotel/nl/stayokayhostelbunnik.nl.html?aid=809450″ icon=”” target=”true”]Book Stayokay Bunnik[/button]

Eten & Drinken

Na een kennismaking met de kamer zijn we naar beneden gegaan om een drankje te drinken op de binnenplaats. In het oude koetshuis vind je een klein cafe waar je wat te drinken kunt bestellen. Mocht je trek hebben, kun je hier ook een hapje te eten bestellen! Omdat we al plannen hadden om in de stad te gaan eten hebben we dat dit keer moeten overslaan. Maar dat is zeker een goede optie als je in het hostel verblijft.

Fietsen huren

Je kan bij Stayokay ook een fiets huren om de buurt te verkennen of het centrum in te fietsen. Wij hadden uiteraard onze eigen stadsfietsen mee, maar mocht je van verder komen is het fijn dat dit beschikbaar is. De fietsen zien er goed onderhouden uit en kosten 10 euro per dag om te huren. Mocht je de stad willen verkennen met deze fietsen, zorg dan wel dat je voor het donker weer bij Stayokay bent! We hadden er namelijk geen rekening mee gehouden dat er voor een deel van de route door het bos geen straatverlichting is. Beter voor de natuur en de dieren, maar doodeng als fietser!

Rustig ontbijten

De volgende ochtend ontwaakten we in onze hoekkamer door het zachte tsjilpen van vogeltjes buiten het raam, waar de ochtendzon tussen de gordijnen naar binnen spiekte. Wat een rust! Helaas was het alweer tijd om onze spullen te pakken, maar eerst: tijd voor het ontbijt.

Het ontbijt bij Stayokay was de grootste verrassing van ons verblijf: een enorme selectie verse producten, vermoedelijk zelfs van boerderijen uit de regio. Huisgemaakte jam in grote potten, vers gebakken broodjes (ze waren nog warm!) en verschillende soorten kaas en vleeswaren: dit is een continentaal ontbijt op z’n best. Daarnaast vond het ontbijt plaats in een soort ridderzaal achterin het landhuis. Koninklijk genieten met nogmaals een fantastisch uitzicht over de weilanden en Theehuis Rhijnauwen.

Over het algemeen waren we blij verrast door Stayokay Bunnik. Het is een hostel in een prachtige omgeving. Ben je dus op zoek naar een budgetproof plekje waar je rustig van de natuur kan genieten? Dan is Stayokay Bunnik de plek! Het blijft uiteraard wel een hostel en je moet niet een vijf-sterren hotel verwachten. Maar als je jouw verwachtingen daarop bijstelt is het een fantastische plek om even te ontsnappen aan de stadsdrukte!

[button color=”white” size=”medium” link=”https://www.booking.com/hotel/nl/stayokayhostelbunnik.nl.html?aid=809450″ icon=”” target=”true”]Book Stayokay Bunnik[/button]

 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram