Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Wat is fair & fashionable? Dat zoekt Square1magazine voor je uit! Ik ben Anjolieke van Square1magazine.com en deel met jullie mijn 5 favoriete winkels in Utrecht. Fair Fashion hoeft niet saai en duur te zijn, de winkels in mijn top vijf bewijzen dat je je voor elke gelegenheid betaalbaar en fashionable kunt kleden.

Nukuhiva is mijn favoriet. Alles is hier fair: de hele wereld aan duurzame kleding en accessoires. Je mag duurzaam nooit meer saai noemen als je hier bent geweest. Zoveel verschillende stijlen, mooie stoffen, en modellen. De collectie is een goede mix van bekende en bekende duurzame merken. Good to know: Nukuhiva bestaat 10 jaar!

Nukuhiva | Zadelstraat 36 | website

square1magazine explore utrecht nukuhiva 2

Mijn nummer 2 is Gurus in de  Twijstraat. Bij Gurus richten ze zich niet perse op duurzame kleding, maar vooral natuurlijke materialen. En op kleding die qua pasvorm en stijl langer mee kan gaan dan 1 of 2 seizoenen. Het resultaat is een winkel waar toch heel veel duurzame en kleinere labels hangen. Good to know: Er hangen nu ook wisselende collecties van startende ontwerpers.

Gurus | Twijnstraat 69 | website

Vintage winkels behoren niet tot mijn favoriet, net als winkels tijdens de uitverkoop. Reden: de bergen kleding. Heb jij dit ook? Dan is Kaufhaus een verademing. Ruim uitgestalde vintage en tweedehandskleding, met veel mooie stukken. Hangt er niets tussen voor je? Ze wisselen veel (bijna dagelijks) in het aanbod – dus wip vaker even binnen!

Kaufhaus | Achter Clarenburg 32 | website

Wat een leuke winkel! Waar Nukuhiva ontwerpers van over de hele wereld in Utrecht laten zien, laat PUHA jonge ontwerpers aan de wereld zien. Een kleurrijke verfrissende combinatie van jonge en nieuwe ontwerpers. Waarvan veel fair en eco, zoals Studio Jux en Fenny Faber. Good to know: ze geven ook de Puha Shop Route uit.

PUHA  | Voorstraat 48 | website

square1magazine explore utrecht puha 1

People Avenue laat duurzaamheid net weer anders zien. Heel nieuw, in 2015 gestart en minimalistisch ingericht. Qua stijl doet de winkel mij denken aan de ideale capsule-garderobe op Pinterest. Daardoor was de drempel misschien iets hoger, maar de prijzen en mooie modellen maken het helemaal goed. Zit fijn, valt mooi, is ecologisch katoen en betaalbaar. Fijne bloesjes en hele mooie basics.

People Avenue | Choorstraat 3 | website

Meer lezen over duurzaam winkelen? Check de website of Facebook!

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px