Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De Peruaanse Jean Carlo Chacón runt het pop-up restaurant Ceviche Papi, dat bij Metro City Kitchen plaatsvindt. Het menu is altijd een combinatie van zijn Peruaanse achtergrond en zijn huidige thuis, Nederland. Tijdens het pop-up restaurant krijg je een selectie aan ceviches geserveerd. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Peru, en is nu razend populair in Europa. Ben je klaar om aan de slag te gaan? Het recept is nogal uitgebreid, dus neem de tijd. Geniet van je eigen gemaakte ‘Ceviche Papi Clasico’.

Het recept voor Ceviche Papi Clasico

Ceviche is Jean Carlo zijn lievelingsgerecht uit de Peruaanse keuken. Op Explore Utrecht Ceviche Papi hij zijn recept om de beste ceviche te kunnen maken. Hij gebruikt graag de gehele vis, delen die je niet gebruikt in de ceviche, kun je wel gebruiken als decoratie of in sauzen. Ceviche is eigenlijk het garen, inleggen of marineren van een product in zuur (limoen, citroen, sinaasappel, enz). In Peru heeft ieder zijn eigen recept en zijn eigen manier om ceviche te maken, elke cevicheria heeft zijn eigen receptuur en elk gezin ook. Jullie gaan aan de slag met het recept voor (4 personen) ‘Ceviche Papi Clasico’.

Ingrediënten voor Ceviche Papi Clasico

Bereiden van Ceviche Papi Clasico

Stap 1 | Bereiding van de visbouillon

Gebruik de graten van de vis om een visbouillon te maken. Als je nog nooit een vis gefileerd hebt, is dit het moment om het te leren. Als je geen tijd (of zin) hebt, vraag het dan aan de visboer. Misschien kan hij je meteen wat tips geven voor een volgende keer. Neem wel de graten mee naar huis, want die ga je ook gebruiken. Blijf niet te lang hangen bij de visboer, want er is thuis genoeg werk te doen.

Stap 2 | Bereiding zoete aardappel crème

Stap 3 | Bereiding Ceviche Papi Tijgermelk

Ingrediënten:

Bereiding:

Bereiding van de ceviche

Opmaken van de ceviche

Hier mag je helemaal los gaan en op een creatieve manier het bord opmaken. Tip van Jean Carlo: Ik leg de zoete aardappelcrème aan de zijkant van het bord, zodat men met elke hap zelf kan bepalen hoeveel ze ervan wil eten. Het cevichemengsel in het midden van het bord. Choclo en canchita los naast de ceviche, extra blaadjes koriander voor de liefhebber er bovenop. Als je niet van rode ui houdt, kan je deze ook als laatst boven op de vis leggen. Op deze manier kan iedereen zelf bepalen hoeveel rode ui ze willen eten. Succes!

Eet smakelijk! En bedankt voor het recept Ceviche Papi.

Instagram @cevichepapi
Mail: info@cevichepapi.nl

Foto’s zijn van Lars Verkroost

Meer recepten? Neem een kijkje in de keuken van Metro City Kitchen | Heerlijke salade van makreel met venkel, truffelaardappel, komkommer vinaigrette en granny smith.