Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Ohoj Koffie Rijnlaan 3

Ambachtelijke, Bescheiden Koffie op de Rijnlaan

Deel bericht:

Eerder dit jaar pakten Kevin Ayers en zijn vrouw Kristin hun koffers en hun prijswinnende koffiegeheimen en verruilden Parijs voor Utrecht. Hun nieuwe café Ohoj zette zichzelf al snel op de kaart als het beste nieuwe café van Utrecht met haar Franse flair, Scandinavische design, Amerikaanse gastvrijheid en kunstig vervaardigde koffie.

Scandinavisch design en Amerikaanse gastvrijheid

De espresso bar en speciaal koffie branderij is gevestigd op de Rijnlaan, in de buurt van de oude Pastoe fabriek en slechts enkele  minuten van het nieuwe Vaartsche Rijn station. De etalage is simpel en onopvallend, weggestopt in een buurt in opkomst, vol met een gemeenschap van jonge mensen en gezinnen.

Maar als je naar binnen stapt, stroomt het daglicht naar binnen door het grote raam en reflecteet op de witte marmeren tafels. Bezoekers zitten op krukken aan de bar, vaak kletsend met eigenaar Kevin. Er is niet veel poespas op de muur, behalve het simpele zwart met witte menu — het aandachtspunt van de zaak is vooral de espresso machine en de herkenbare blauwe kopjes. De professionele koffiebrander in de hoek kun je ook niet missen — it is de hele reden waarom het hier zo lekker ruikt.

Ik ben nog nooit naar een ander café in Utrecht geweest waar de barista daadwerkelijk met je gaat praten over de bonen en het brouwproces — en niet te vergeten, op een nuchtere en bescheiden manier. Kevin zal je vragen naar je voorkeuren en zelfs uitleggen hoe het branden en de manier van brouwen de smaak kan beïnvloeden — de laatste keer dat ik hier was, hebben we zelfs een kleine proeverij gedaan zodat we het verschil konden proeven. Ik kan je vertellen, ik heb nog nooit zo’n koffie buzz gehad in mijn hele leven.

Smakelijke hapjes en ambachtelijke koffie

Dus, wat moet je proberen? De espresso tonic is een echte dorstlesser die je moet proberen. De cappuccino is mijn persoonlijke favoriet — de melk is nooit aangebrand of te schuimend. Vraag ze naar de bonen in de filter koffie van de dag. Tijdens de zomer werken ze samen met de ijssalon ernaast, zodat je een bolletje ijs kan kopen met een espresso eroverheen gegoten voor een heerlijke affogato.

Nu hebben ze zelfs cakes en ander lekkers toegevoegd aan het menu — want we weten allemaal dat Nederlanders geen koffie kunnen hebben zonder iets lekkers erbij. Afgelopen week gluurde ik jaloers naar de red velvet cake die mijn vrienden aan het verorberen waren. En voor de ambachtelijke koffie die je krijgt, is de prijs ontzettend eerlijk en zelfs goedkoper dan sommige populaire cafés in het centrum.

Als je nog niet naar Ohoj bent geweest en je smoes is dat deze plek helemaal buiten het centrum ligt —  dan ga ik je beleefd vertellen om je niet zo aan te stellen en op je fiets te springen. Toegegeven, ik ben een centrum-snob — alles buiten de ring  voelt als een pelgrimstocht. Maar Ohoj is de korte fietstocht meer dan waard. De ruimte is een perfecte plaats voor een meeting, de service is uitstekend, maar het is de koffie waar je terug voor zal blijven komen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram