Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

kindvriendelijke hotspots in Utrecht

De 5 leukste kindvriendelijke hotspots in Utrecht

Deel bericht:

Met het mooie weer van de afgelopen dagen moet je wel extra vaak op stap met de kids. Oké, misschien is moet een groot woord, maar elk excuus voor quality time met je kleintjes is toch een goed idee? Wij vroegen op social media wat jullie absolute kindvriendelijke hotspots in Utrecht zijn en jullie favorieten lees je in deze blog.  

Buurten in de Fabriek

Restaurant Buurten in de fabriek is één van de vier vestigingen van Kom Buurten en jullie grote favoriet met de meeste stemmen. Logisch, want het is een fijne plek om een hapje te eten met de kids én het is net zo leuk voor hen als voor jou. Het restaurant maakt onderdeel uit van de Cereolfabriek. Het is daarom ideaal om een bezoek aan het restaurant te combineren met een dagje theater of bibliotheekbezoek. Deze zitten namelijk in hetzelfde gebouw! Je kunt er bovendien elke dag terecht voor ontbijt, lunch en diner. Het kidsmenu heeft alles wat een kinderhartje wenst, zoals fijne tosti’s, poffertjes en heerlijke knakworstjes. Een aantal grote mensen gerechten zijn zelfs te bestellen in kleine porties. Oh ja, en dan hebben we het niet eens gehad over de toetjes, bananen split anyone 

Adres Buurten in de Fabriek 
Kanaalweg 91
3533 HH Utrecht
E-mail: fabriek@kombuurten.nl
Tel: 030 87 78 116 

Jozef

Op nummer twee staat nog een fijn restaurant! Jozef staat bekend om zijn verse producten en de verassende seizoensgebonden menukaart. Speciaal voor de kleintjes is er een speelhoek met krijtmuur in het restaurant. De perfecte plek om vrij te spelen en de muur te versieren met tekenkunsten. Ook aan de wat oudere kinderen is er gedacht, want zij kunnen zich vermaken met toffe spelletjes. Typisch gevalletje kindvriendelijke restaurant! De deuren zijn er elke dag geopend vanaf tien uur en ook de locatie, op de mooie Mariaplaats is een pluspunt. Dus wat ons betreft een wel verdient plekje in deze lijst met kindvriendelijke hotspots in Utrecht.  

Adres Jozef
Mariaplaats 50
3511 LM Utrecht
E-mail: info@jozefutrecht.nl
Tel: 030 23 00 055 

Griftpark

Speeltuin, check! Kinderboerderij, check! Skatebaan en basketbalveld, dubbelcheck!  Natuurlijk kan het Griftpark in Utrecht niet ontbreken in deze lijst. Het groene park behoort zonder twijfel tot een van de fijnste parken in de stad. Of je nu op pad wilt met de allerkleinsten of met pubers, in het park kan iedereen genieten. Het is daarom ook een fijne locatie voor kinderfeestjes. Op maandag is het park gesloten, maar de rest van de week kun je er terecht van 10:00 tot 17:00.  

Adres Griftpark 
Van Swindenstraat 129
3514 XR Utrecht 
E-mail: griftsteede@utrechtnatuurlijk.nl
Tel: 030 75 33 840 of 14 030 

Moestuin

Alle groene vingers en dierenliefhebbers opgelet! Want op de vierde plaats staat de Moestuin in Utrecht. Ideaal voor kinderen die dol zijn op geiten, kippen en konijnen. Je mag ze helaas niet voeren, maar warme knuffels zijn meer dan welkom. Oh en dan zijn we nog niet eens begonnen over het zelfoogsten. Heb je geen tuin of is je tuin niet groot genoeg? Wat de reden ook mag zijn, bij de Moestuin kun je wekelijks je eigen groentes en fruit oogsten. Leuk, duurzaam en lekker! 

Adres Moestuin 
Laan van Maarschalkerweerd 2
3585 LJ Utrecht 
E-mail: info@moestuinutrecht.nl 
Tel: 030 21 44 869 

Speeltuin de Torteltuin

Dit is een ware hotspot voor de allerjongsten, want de speeltuin is er speciaal voor kinderen tot en met zeven jaar. Een veilige plek voor je kleintje om zich onbezorgd te vermaken. Hier kunnen kinderen ouderwets buitenspelen in de zandbak met glijbaan en schommels. Heel het jaar door worden er leuke activiteiten georganiseerd. Neem dus vooral een kijkje op de site om te zien wat voor leuks er op de agenda staat. De Torteltuin is open van maandag tot en met zaterdag en kost maar €1 euro per persoon. Houd er wel rekening mee dat bij slecht weer de speeltuin gesloten is.  

Adres Torteltuin 

Kwartelstraat 70 
3514 EX Utrecht
E-mail: info@torteltuin.nl
Tel: 030 75 10 161 

Meer kindvriendelijke hotspots en evenementen in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram