Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Matcha Latte Explore Utrecht 2

6x heerlijke Matcha lattes in Utrecht

Deel bericht:

Ik ben helemaal van de matcha lattes de laatste tijd. Mijn obsessie komt puur door het feit dat ze heerlijk zijn, maar ook super gezond. Waarom zou ik er niet van houden?

Matcha poeder komt van dezelfde plant als groene thee. Het verschil zit in het maakproces. Om Matcha te maken worden de planten bedekt, wat ervoor zorgt dat ze harder moeten werken om groen te blijven. Dit zorgt er voor dat de bladeren nog gezonder zijn dan gewone groene thee. Een aantal van de belangrijkste voordelen van Matcha zijn de grote hoeveelheid antioxidanten die het bevat, die zorgen voor een duurzame energie boost, in tegenstelling tot een normale kop koffie.

Dat gezegd hebbende,  is het vooral de smaak van een matcha latte waar ik van hou. Heb je nu helemaal zin in een Matcha latte? Hier zijn drie plekken in Utrecht waar je er een kan krijgen!

SLA

De Matcha latte van SLA is mijn persoonlijke favorite. Hij is fel groen en heeft die sterke bittere nasmaak waarvan je weet dat je iets gezonds drinkt, maar toch lekker is. Als je meer houdt van de Matcha dan van de latte, dan is dit jouw favoriet! Bovendien krijg je al meteen het gevoel van rust in deze chille plek vol planten en houten accenten.

Voorstraat 52 & Nachtegaalstraat 58 | website | Facebook

Onz (gesloten)

Gevestigd in het hart van Wittevrouwen, is Onz een super knus en gezellig café, dat wat weg heeft van een woonkamer – de perfecte plek om neer de strijken op frisse of regenachtige dagen. Ze serveren een heerlijk romige matcha latte die voelt als een warme knuffel in een mok 😉

Biltstraat 98| website | Facebook

Anne & Max

Anne & Max zijn recent gestart met het serveren van matcha latte. Zo recent, dat je het misschien nog niet hebt gespot op het menu…maar maak je niet druk, vraag ernaar en je zal er een krijgen! Het is heerlijk als op zichzelf staand drankje, maar past ook heerlijk bij hun smakelijke ontbijt- en lunchopties.

Donkere Gaard 4 | website | Facebook

Rocking Chair

We houden van Rocking Chair voor een gezellig drankje met een vriendin, even te werken of een goed boek. Dit is de plek om heen te gaan voor een romige Matcha latte om jezelf te verwennen. En als je honger hebt, check dan ook hun menu: behalve zoete traktaties, hebben ze ook een aantal lunch items met Vietnamese invloeden.

Willem van Noortstraat 88 | website | Facebook

Bagels & Beans

De Bagels & Beans Matcha latte is waarschijnlijk de zoetste op de lijst, maar de lichte bitterheid van de Matcha komt nog steeds naar voren (een Matcha latte is nooit echt een super zoet drankje). Mijn favoriete bestelling is een simpele avocado bagel en mijn vertrouwde Matcha latte… Het is een matcha om de hemel in te prijzen!

Mariaplaats 48 & Biltstraat 60 (o.a.) | website | Facebook

Starbucks

Misschien is het omdat ik Noord-Amerikaans ben, maar voor mij is er niets zo huiselijk en rustgevend als een Starbucks binnenlopen. Ik hou er van, het voelt als thuiskomen. En het goede nieuws: hun matcha latte is heerlijk! Als een extra bonus krijg je hem in de wintermaanden ook nog eens mee in een lekker feestelijke beker om mee te nemen 😉

Central Station & Hollandse Toren 97 | website | Facebook

Matcha Latte Explore Utrecht 1

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram