Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Het is eindelijk zover. De zomer is aan! Terrasjes stromen weer vol, groepen studenten verzamelen zich in het park en tientallen bootjes varen dagelijks door de grachten. We kunnen weer genieten van het zonnetje en alle geluksmomenten die daarbij komen kijken. Een van de geluksmomenten die niet mag ontbreken is natuurlijk het eten van ijsjes…

Wij hebben de beste ijssalons verspreid over verschillende wijken in Utrecht voor jou op een rij gezet, zodat jij deze zomer precies weet waar je dat heerlijke zomerse tussendoortje het beste kan halen.

1. Roberto Gelato

Iedereen die in Utrecht woont heeft weleens van Roberto Gelato gehoord. In de wijk Wittevrouwen bevindt zich de internationaal bekende en erkende ijsspecialist Roberto Gelato. De kleine ijszaak staat op de tweede plek van de wereldwijde ranglijst voor ambachtelijke ijsmakers! Bij Roberto is de variatie enorm en is er voor ieder wat wils, zelfs voor de veganisten onder ons. Kom wel op tijd want de rij voor de winkel kan op een mooie zomerdag erg lang worden.

Poortstraat 93

https://www.instagram.com/p/BjVgl9Vgcij/?taken-at=245591896

2. IJssalon Dam

Bij Ijssalon Dam in Lombok wordt alles zelf gemaakt. Je krijgt hier niet zomaar een simpel ijsje, de looks van de hoorntjes en de ijsbakken zijn prachtig. De variatie aan smaken is enorm en het blijkt dat de eigenaar van de winkel zelfs openstaat voor nieuwe smaak ideeën! Daarnaast geeft de ijssalon ook af en toe een workshop in het maken van ijs, dus als je een carrière ambieert in de ijsindustrie is IJssallon Dam de plek voor jou!

Damstraat 43

3. IJssalon Vorst

Als je lekker in het Wilhelminapark aan het relaxen bent, dan mag je de ijsjes van Jan Rudolf niet missen.  Bij IJssalon Vorst worden alle roomijsjes bereid met verse biologische melk en lijken zo direct van de boerderij te komen. Ook de sorbet ijsjes zitten vol met vers fruit en zijn enorm verfrissend. Daarnaast verkoopt Rudolf ook taarten en is de ijskoffie een echte aanrader.

Prins Hendriklaan 6

https://www.instagram.com/p/BVc3zdjheBZ/?taken-at=286407272

4. De Venezia ijskar

De Venezia ijskar is overal en nergens te vinden in het centrum van Utrecht. Het kan zomaar zijn dat je er tegenaan loopt op de Oude Gracht of dat je in het Griftpark de luide bel al vanaf kilometers ver hoort aankomen. De locatie van Venezia is dus altijd een verassing maar door zijn mobiliteit lijkt het alsof Utrecht opeens is veranderd in klein Italië. De kleine kar heeft meer dan 30 ijssmaken en is ook in te huren bij feestelijke evenementen!

https://www.instagram.com/p/BhgItGPn9kg/?taken-by=ijskioskvenezia

5. IJssalon Roma

In Zuilen is IJssalon Roma al meer dan een halve eeuw een waar begrip. Het ijs wordt dagelijks vers gemaakt en ze houden rekening met ieder zijn wensen. Zo is er gluten- en lactose vrij ijs en kunnen er zelfs diabetici langs voor een lekker ijsje. Elke dag is er een nieuw aanbod aan ijs, waar je van tevoren naar kunt informeren op hun eigen app of website!

Sint Bernulfstraat 1

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.