Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

VHotspots Utrecht kids ogelenbuurt Explore Utrecht-6

Hotspots Utrecht Kids: Spelenderwijs een rondje Vogelenbuurt

Deel bericht:

Aan hotspots is er in onze mooie stad geen gebrek, maar ook voor de kinderen is er genoeg leuks. Daarom speciaal deze blog met een hoop hotspots Utrecht voor kids.

Meneer Peer

Begin de speeldag met een volle maag. Bij Meneer Peer is het gezellig én betaalbaar. En daarom ook de eerste in ons lijstje hotspots Utrecht kids. Het knusse café voelt aan als een huiskamer vol vintage spulletjes. Er is een fijne speelhoek en op de kaart staan kindvriendelijke gerechten. Geen gedoe met gekke smaken, maar gewoon een broodje appelstroop of een lekkere krentenbol. Aanrader bij lekker weer: laat de bestelling inpakken, steek de straat over en smul ervan op de bankjes of stenen trap aan de Vecht.

Geniet van het uitzicht en de bootjes die wachten voor de sluizen. De sluis werd in de twaalfde eeuw geplaatst om het waterpeil in de stad te reguleren. Het is de verbinding tussen de Rijn, de Vecht en de Utrechtse grachten.

Il Mulino

‘s Zomers is het druk op de trappen; het is dan ook de perfecte plek om te genieten van een ijsje. De ijszaak om de hoek maakt het helemaal zelf en experimenteert regelmatig met nieuwe smaken. Gluten-, lactose-, en suikervrij ijs behoort tot de mogelijkheden. Ook proberen? Steek schuin de straat over en sluit aan in de rij bij Il Mulino (de Molen in het Italiaans).

Rijn en Zon

De naam van de ijscoboer is geen toevalstreffer; even verderop in de Adelaarstraat vind je namelijk korenmolen Rijn en Zon. Het is een van de laatste twee molens in Utrecht en stamt uit 1745.  De Molen is begrip voor locals, maar misschien wat verwarrend voor anderen. Hier verkopen ze geen meel of bloem, zoals de naam doet suggereren, maar biologisch vlees.

Rio de Bio

Een paar panden verder is een biologische winkel die je niet mag missen. De kleine buurtsuper Rio de Bio verkoopt vers gebakken brood, maar ook groenten, fruit, zuivel en zelfs snoepgoed.
Weinig zin in gejengel en gedrein tijdens het boodschappen doen? Geen probleem! Links van de winkel loopt een smal pad dat leidt naar een goed verborgen speeltuintje. Omheind door huizen en een hek, is het Adelaarhof een plek waar je met een gerust hart je kinderen kan laten roetsjen van de eekhoornglijbaan.

 

Zijn de tassen goed gevuld? Loop dan naar de Nieuwe Keizersgracht. Bekijk het drieluik op de muren en verwonder je over de optische illusies. Het drieluik werd eind jaren 70 gemaakt  is een van de eerste muurschilderingen in Utrecht.

Rocking Chair

Sla vervolgens linksaf de Havikstraat in, loop die helemaal uit, steek over en duw de groene deur open. Verscholen tussen de huizen in de Johannes de Bekastraat vind je namelijk een schattige speeltuin. En terwijl jij in de zon eindelijk toekomt aan dat leuke boek, vermaken de kinderen zich op het duikelrek of het klautertoestel.

Toe aan een kopje koffie? Bij the Rocking Chair kan je terecht voor een goeie latte macchiato. Voor de kinderen is er een zogenoemde ‘babyccino’ en een leuke speelhoek.

Bij Guusjes

“Ma-aam, ik heb honger!” Voor alle hongerklopjes ben je Bij Guusjes aan het juiste adres. Kinderen krijgen zelfs hun eigen menukaart. Is het eten opperdepopmaar heb je nog geen zin om te gaan? In de kast staan genoeg spelletjes om de kids even zoet te houden. Kortom, Bij Guusjes is een heerlijk buurtcafé vlakbij de Torteltuin. Dat is tevens de volgende stop. Als je via de Jan van der Heijdenstraat loopt, kom je onderweg een leuk autovrij zwart speeltuintje tegen.

De Torteltuin

De Torteltuin werd in 1993 geopend dankzij een initiatief van buurtbewoners die vonden dat er te weinig groene speelruimte was. Sindsdien wordt de speeltuin volledig gerund door vrijwilligers. Voor baby’s, peuters en kleuters is het een fantastische plek, met name omdat de overzichtelijk ingedeelde ruimte wordt omheind door een mooi hek. Papa en mama zijn dus nooit ver weg. Een nostalgische aanrader is de speculaaskoek en een bekertje ranja. Grotere kinderen kunnen losgaan in het Griftpark om de hoek; daar vind je klimtoestellen, moestuintjes en gezellige boerderijdieren.

Via het paadje achter de Torteltuin, kom je uit op de Weerdsingel Oostzijde. De gevangenis aan de overkant van het water werd rond 1850 gebouwd als militair bolwerk, maar wordt nu geëxploiteerd door verschillende bedrijven. Ga naar rechts, loop de singel af en neem op de rotonde de derde afslag naar de Koekoekstraat.

Eethuis Rosita

Bij Eethuis Rosita haal je de lekkerste Surinaamse gerechten van Utrecht tegen een eerlijke prijs. Plaats je bestelling en loop vervolgens naar het Koekoeksplein. Daar kunnen de kinderen nog even lekker spelen op een van de vele toestellen onder de kastanjebomen. Meer zin in fastfood? Ga dan langs bij Snackbar Sjors; een frietlegende in de wijk. Na bijna tien maanden dicht te zijn geweest door een brand, opende de zaak in oktober vorig jaar weer zijn deuren.

kaart Vogelenbuurt explore utrecht

[author title=”” image=”http://”]Geschreven door Anouk[/author]

Meer Hotspots Utrecht voor kids

Plons! Hier kun je zwemmen in natuurwater in Utrecht
5 Gratis to do’s in Utrecht (ja, dat kan echt!)
Intertoys opent eerste Experience Store in winkelcentrum The Wall in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram