Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

FAK - French Asian Kitchen Explore Utrecht -5

Franse Aziatische keuken a.k.a FAK Utrecht gelegen in de Drieharingstraat

Deel bericht:

Zin om iets nieuws te proberen? Stap dan binnen bij de French Asian Kitchen (FAK). De nieuwste aanwinst in de gezellige Drieharingstraat!

Frans Aziatisch, zeg je?

Het team van FAK is overgestapt op een ongewoon concept: een fusie van Franse en Aziatische keuken. Het klinkt nogal gedurfd, maar ze hebben vertrouwen in deze combinatie van smaken. Eén van de chefs is gespecialiseerd in de Franse keuken en twee in de Aziatische keuken – dus dat moet goed komen!

Vibes

FAK’s interieur heeft een duidelijk chill vibe, met wat zichtbare bakstenen, veel levendig groen en Aziatische, op de markt geïnspireerde neon borden. Vrolijke muziek vult de zaak en de crew is vriendelijk. Ga niet meteen instagrammen want – als het je lukt om je telefoon 10 minuten lang uit het zicht te houden, krijg je een heerlijk hapje bij je drankje! #fail! Ach ja, dat hapje krijgen we toch wel. 😉

Menu om te delen

Om je dorst te lessen, staan op de drankenkaart van FAK een paar coole cocktails (probeer de yuzu muilezel!). Verschillende spirits voor in de cocktails en, om in Franse sferen te blijven natuurlijk bubbels. Succes met kiezen!

Wat eten betreft, biedt FAK een shared dining concept. Je kunt van sushi en sashimi tot gegratineerde aardappelgratin met truffel en boeuf bourguignon slawikkels en meer bestellen. De variatie lijkt oneindig. Onze favorieten? De kaviaarfriet (klinkt zo verkeerd, smaakt zo goed) en de crispy duck plate – zelf eend pannenkoeken rollen. Een tip: op basis van het menu hadden we niet altijd een duidelijk idee van wat gerechten waren. Aarzel dan niet om het aan de serveerster te vragen. Hadden we dat niet gedaan, dan hadden we het knapperige eend wikkel-pakket niet besteld!

Tot slot, zorg ervoor dat je ruimte over laat voor een dessert….. Maar geen zorgen als je het vergeet, want je kunt de desserts in verschillende maten bestellen. What the ***! Wij houden van dit concept! De Franse invloed is hier sterk, met een heerlijke crème brûlée (met groene thee!) en een hemelse donkere chocolademousse. Bestel ze allemaal in mini formaat. Top!

Drieharingstraat 16 | fakutrecht.nl | Openingsuren: dagelijks van 16.00 – 0.00 uur.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram