Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Fonteyn Festival 12-14 mei 2017 - Wijn, Spijs en Muziek. Fotografie: Bart van Eijden

Fonteyn Festival op het Janskerkhof

Deel bericht:

Wijn houdt je warm

Ja, we mogen weer! Pak die handschoenen, je wollen muts en gehaakte sjaal maar uit de kast.. De eerste edities van het Fonteyn festival Utrecht waren een groot succes. Genoeg reden om het wijnfestijn op het Janskerkhof voort te zetten. Weer een genot! Uiteraard hebben wij het weekend van 15,16 en 17 december al geblokkeerd in onze agenda’s. Tijdens de winter editie staan weer verschillende Utrechtse wijnhelden met hun wijnen de show te stelen. Petit Clos, Lefebvre, De Wijnfiets. Walsen, ruiken en proeven maar. Prettig detail: op dit festival drink je alles uit een wijnglas. Dat proeft een stuk lekkerder toch?

Wijn maakt hongerig

Bierliefhebbers zijn ook welkom, zij halen hun hart op bij Brouwerij de Leckere. Ook de lekkerbekken komen aan hun trekken, want de mobiele keukens zijn ook op dit festival niet te missen. Van stijlvolle oester, tot curry van SURYA en pizza van Bastacosi. Ik ga opzoek naar die Chablis bij de oester, maar wat maken we voor een wijn-spijscombinatie met een pittige curry? Ik heb er zin in! Jullie ook?

Van wijn ga je dansen

Als wijnofiel, vinoloog, merlotgenoot moét ik er mijn gezicht wel even laten zien.  Nou ja, even..  We gaan proeven, proeven,  proeven! En we kunnen dansen, dansen, dansen,  aangezien dit festival komt met een muzikale omlijsting, dat heel divers is.  Plaatmaat, DJ Meneer Funkel en de Bluegrass Beetles bijvoorbeeld, zij brengen ons tot grote muzikale hoogte. Tot dan!

Fonteyn is fijn!

Meer info & het programma
Vrijdag 15 december 14.00 – 01.00
Zaterdag 16 december 14.00 – 01.00
Zondag 17 december 12.00 – 23.00

Fotograaf: Bart Van Eijden

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram