Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De Ping Pong Club Explore Utrecht-1

De Ping Pong Club langs het spoor

Deel bericht:

In de Tweede Daalsebuurt in Utrecht kun je sinds maart dit jaar een potje komen pingpongen. Bij de Ping Pong Club staan binnen en buiten de pingpongtafels klaar. Ook kunnen er binnen bordspellen gespeeld worden. De menukaart bevat allerlei cocktails en biertjes en het eten is voornamelijk Arabisch.Reden genoeg om er eens aan te waaien!

Het idee voor een Ping Pong Club is opgekomen toenoprichters, John, Jan Joost & Thijs naar Londen gingen voor een inspiratietrip. Samen zijn ze de eigenaren van ‘Gajes in de Bajes’, een escaperoom in de oude gevangenis aan het Wolvenplein. “Een plek waar je kan pingpongen in een café was er nog niet echt. Je hebt wel verschillende evenementen waar pingpongtafels gehuurd worden, maar een vaste plek om een actieve avond te hebben met je vrienden terwijl je een biertje drinkt, is nu pas ontstaan, dat was ons doel. Pingpongen is gezelliger en actiever dan poolen. Kom het maar proberen”, aldus John van der Pouw Kraan.

Terrasje pakken en een balletje slaan langs het spoor

De kleuren van het café vallen op, licht en donkerpaars/roze, groenblauw en felgekleurde accenten. De muziek die klinkt past bij het interieur; anders en verrassend. De ligging van de Ping Pong Club is een beetje ongebruikelijk, palnaast het spoor, op het terrein vaneen oude spoorwerkplaats. Het industriële uiterlijk geeft het café een extra originele boost. Ik zou er zeker een potje gaan pingpongen met mijn vrienden terwijl ik een lekkere cocktail drink en een Arabisch (bij)gerechtje bestel. Echt dineren kan je er niet, maar een hapje tijdens het pingpongen is natuurlijk nooit verkeerd.

Tijdelijk onderdak

De Ping Pong Club zal voor ongeveer 2,5 jaar onderdak vinden ophaar huidige locatie. Ik zou dus zeggen, daag je vrienden uit voor een potje pingpong,of voor een ouderwets bordspelletje onder het genot van een hapje of drankje. Je kunt er tot uiterlijk 23:00 uur terecht, dus ’s avonds laat pingpongen of uitgaan zit er niet in.

Ping Pong Club
Concordiastraat 80
depingpongclub.nl

Openingstijden:
Woensdag tot en met vrijdag 15:00 – 23:00
zaterdag 12:00 – 23:00
zondag 12:00 – 22:00

De Ping Pong Club Explore Utrecht-5

[author title=”” image=”http://”]Geschreven door Annemarie Thönissen, student journalistiek in Utrecht.[/author]

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram