Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

3x Burgerbars in Utrecht

Deel bericht:

Als je mij op Instagram volgt heb je vast gezien dat ik dol ben op eten en vooral hamburgers. Je kunt me in de midden van het nacht wakker maken voor een sappige hamburger met bacon en vers gemaakte friet. Ik check altijd het menu om te kijken of een restaurant hamburgers serveert en als ze dat doen bestel ik zelden iets anders. De toplijst van deze week gaat over burger-bars! In Utrecht zijn er drie burger-bars, allen heb ik bezocht en de hamburgers geproefd. Maar welke is de beste? Laat me weten wat je favoriete burger-bar in Utrecht is?

Meneer Smakers was de eerste hamburger-bar in Utrecht. Ik maakte een sprong van vreugde toen ik het nieuws hoorde. Ik ben gek op hamburgers! Meneer Smakers heeft de beste hamburgers gemaakt van premium rundvlees, daarbij kun je heerlijke zelfgemaakte frietjes bestellen. Je kunt zelfs kiezen voor een wit of volkoren broodje. Op het menu, met leuke familie namen, staan diverse hamburgers. Ik bestel altijd de miss Smakers, een pittige ​​en sappige hamburger! Meneer Smakers op de Nobelstraat is een kleine hamburger-bar maar gelukkig kun je ook meenemen. De tweede bar is op het Ledig Erf, deze locatie biedt meer zitplaatsen, maar nog steeds kan het erg druk zijn. Naar mijn mening is Meneer Smakers de nummer 1 hamburger-bar van Utrecht! Adres: Nobelstraat & Ledig Erf. 

Fa. Pickles is een hamburger bar slash wijnbar. Een geweldige combo voor een hamburger en wijnliefhebber zoals ik! Geen gewone hamburgers bij Pickles: hier gaat het om de luxe hamburgers. Naast een gewone hamburger kun je een eend burger of een Wagyu, truffel hamburger bestellen. Ben je geen vlees liefhebber, no worries snacks en salades staan ook op het menu. Het interieur bij Pickles is iets industrieel en minimalistisch. Het beeld van het varken op de muur doet me denken aan een slagerij. Bij Pickles kun je dineren of  meenemen, afhankelijk van je stemming. Pickles is aan een nieuw avontuur begonnen in Rotterdam en opende een restaurant in de Markthallen. Drieharingstraat 1-3 and at the Markthal in Rotterdam.

Burger Bar is een bekende burger-bar uit Amsterdam en opende dit jaar een filiaal in Utrecht! Het is altijd bomvol met mensen, dus natuurlijk moest ik langsgaan voor een hamburger. Bij de Burger Bar kun je je eigen hamburger samenstellen. Je kunt kiezen uit hoeveelheid rundvlees, toppings en saus. De Burger Bar heeft een Amerikaanse look en feel, zoals een diner. Na een intensieve winkelsessie kun je langs het restaurant voor een grote hap. Adres: Schoutenstraat.

Burgers kun je natuurlijk niet alleen bestellen bij speciale burger bars, veel restaurants hebben een eigen variatie op het menu staan. Dit zijn een paar van mijn favorieten: Tastoe op de Zadelstraat, Restaurant BIS op de Lijnmarkt, Caffe 1976 op de Clarenburg en Grand Cafe Lebowski op het Domplein.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Instagram en Facebook. Tot kijk!

 

 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram