Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

30ml Vredenburg Explore Utrecht 5

Koffie drinken, lunchen & borrelen bij 30ML

Deel bericht:

Toen 30ML deze winter haar deuren op de Mariastraat sloot om naar de Vredenburg te verhuizen, voelden veel koffieliefhebbers zich wat verloren. Het donkere, gezellig, maar toch industriële interieur van het originele cafe was een lokale favoriet, alsmede ook een gemakkelijke pitstop onderweg naar het station. Gelukkig was de verhuizing het wachten meer dan waard. Hun nieuwe plek tegenover Tivoli heeft de look die je altijd had voorgesteld bij 30ML, als ze de ruimte ervoor zouden hebben. Want zelfs met alle charme van de vorige locatie, moeten we toegeven dat die originele locatie toch wat krapjes was.

Op de Vredenburg heeft 30ML hoge plafonds met balken en ventilatieroosters. Hun houten school stoelen zijn terug en ook een aantal barstoelen en hoge tafels achterin. Hun prachtige rode Perzische tapijt was altijd een prachtige achtergrond voor mijn latte art foto’s en ik was blij om deze ook weer terug te zien.

Niet te missen zijn alle nieuwe zitplekken voorin, met enorme prints van koffiebonen en omringd door een prachtige bank die van een groot stuk hout gemaakt lijkt te zijn. Voorin de zaak is het licht en helder, maar een beetje zoals hun vorige locatie, wordt het donkerder en knusser des te verder je de zaak in gaat.

Daar vind je ook de koffiebar — alleen verlicht door een paar gele gloeilampen. Klinkt bekend? De bar heeft wel een upgrade gehad. De voorkant wordt geflankeerd door een grote stukken natuursteen. Bovenop stelt de roastery haar machines met trots tentoon — een espressomachine, filter koffie en de felbegeerde ‘cold drip’.

Dat is waarom je hier daadwerkelijk bent, toch? Als je een fan was van de originele locatie, zul je blij zijn om te horen dat het belangrijkste hetzelfde is gebleven; hun tomeloze aandacht voor details wanneer het gaat om het brouwen van de perfecte koffie. Of je nou aan een cappucino, latte macchiato of iets nieuws als hun espresso tonic nipt, onder de indruk ben je zeker (en een beetje hyper). Het allerleukste is dat de kaart nu ook totaal anders is dan voorheen. Wat dan? 30ML biedt ‘All day breakfast’! Ja, naast een kopje koffie kun je nu ook een goede BLT bestellen. Top! 

De nieuwe locatie van 30ML is ook een grote indicator van hoe Utrecht aan het groeien is. Dit stukje straat was tot voor kort niet bepaald ideaal voor winkeleigenaars. Moeilijk om te bereiken vanaf het station, druk en vol grote winkelketens — Vredenburg was gewoon niet. Zo, ik heb het gezegd.

Nu het station bijna klaar is en Hoog Catharijne goed op weg is, wordt het gehele gebied getransformeerd. Met nieuwe concepten zoals 30ML, kan je verwachten dat dit stuk straat ontzettend gaat opbloeien. Ik weet dat ik in ieder geval af en toe binnen zal vallen voor een kop koffie onderweg naar het station en er af en toe zal gaan werken, nu er meer dan genoeg zitplek is. Zie ik je daar?

30ml Vredenburg Explore Utrecht 8

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram