Utrecht, monumentenstad van Nederland

De Domstad barst van de momenten. De stad voelt als een openluchtmuseum, met wel op elke hoek een moment.  Utrecht staat dus niet voor niets op de lijst als tweede monumentenstad van Nederland. Eeuwenoude kerken, kloosters, huizen, grachten en werven weerspiegelen duizend jaar geschiedenis. Ontdek jij de bijzondere verhalen achter gevels?

Stadswandeling Godskameren Explore Utrecht-6

Wandel langs de Godscameren in Utrecht stad

Leer meer over het ontstaan van de godscameren in Utrecht. Je kent ze wel, van die kleine en meestal witte huisjes met een binnenhof? Waarom zijn deze gesticht door katholieken en protestanten? Waarom hadden zij baat bij het helpen van arme mensen in de stad? Bekijk deze wandeling en ontdek het verhaal. Neem een onderweg een kijkje in deze kleine prachtig groepswoningen.

Volg Explore Utrecht

Ontdek bijzondere verhalen achter de gevels

Utrecht, staat met 1506 Rijksmonumenten op derde plaats in op de lijst van ‘top 20 gemeenten met de meeste Rijksmonumenten’. Best indrukwekkend voor een wat kleinere stad, vergelijking met onze hoofdstad. In Utrecht beleef je het verleden in het heden. Loop je in de voetsporen van Utrechtse helden en sleutelfiguren van de stad.

Wekelijks de leukste tips!

Schrijf je in en ontvang iedere week dé leukste, door Dainahara geselecteerde, Utrecht tips, in jouw digitale mailbox.

Bij inschrijving ga je akkoord met de Privacy Policy.

Volg Explore Utrecht op Instagram