Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Nijntje Museum Explore Utrecht 6

nijntje tour in Utrecht

Deel bericht:

Dit jaar viert nijntje haar 65e verjaardag. Een mooi moment voor een echte nijntje tour door het centrum van Utrecht! Wij hebben de route al voor je uitgestippeld. Via deze weg kom je langs verschillende hoogtepunten van nijntje. Loop je mee?

Wist je dat er zelfs een vertaling in het Utregs van nijntje bestaat?

Beginpunt nijntje tour in Utrecht: nijntje museum

We kunnen de nijntje tour in Utrecht niet beter beginnen dan bij het nijntje museum! Dit museum bevindt zich in het Museumkwartier en is onderdeel van het Centraal Museum. In het nijntje museum kunnen peuters en kleuters op ontdekkingstocht, omringd door prenten en projecties van nijntje. De kleintjes maken kennis met de echte wereld, samen met nijntje en haar vriendjes.

dick bruna studio

Aan de overkant van het nijntje museum bevindt zich het Centraal Museum. Sinds 2011 kun je hier de studio van Dick Bruna komen bezoeken. Dick Bruna is de bedenker van nijntje en de rest van de familie pluis. Het atelier waar Bruna de tekeningen van nijntje maakte, was hiervoor gevestigd in de Jeruzalemstraat. Als aandenken aan deze plek is in deze straat een mozaïek van nijntje te zien.
Alles wat je in deze studio ziet, is echt gebruikt door Dick Bruna. Van potloden, schriften en typemachines tot persoonlijke spulletjes zoals foto’s en brieven. Je krijgt hier dus een bijzonder kijkje in de werkplaats van de ‘vader van nijntje’!

Winkels met spullen van nijntje

We zetten de nijntje tour voort naar de Zadelstraat. Hier vind je twee winkels waar ze de allerleukste spulletjes van nijntje verkopen: Keck & Lisa en Groeten uit Utrecht. Scoor hier een echt Utrechts nijntje-souvenir!

nijntje op de Mariaplaats

Als je de Zadelstraat uitloopt, kom je op de Mariaplaats. Hier staat sinds 2016 een beeld van nijntje. Aan de ene kant is nijntje afgebeeld en aan de andere kant zie je Dick Bruna in nijntje-stijl.

nijntje verkeerslicht

Tegenover de Bijenkorf vind je het verkeerslicht waar het misschien het minst erg is om even voor te wachten. Dit stoplicht aan de Lange Viestraat is een bijzondere oversteekplaats voor voetgangers. Hier vind je namelijk een gekleurd zebrapad én een verkeerslicht met nijntje.

Einde nijntje tour in Utrecht: nijntje pleintje

We beëindigen de nijntje tour in Utrecht op het nijntje-pleintje. Hier vind je, net als voor de deur van het nijntje museum en op de Mariaplaats, een beeld van nijntje.

via Google Maps

Foto header is afkomstig van Nijntje Museum in Utrecht

Benieuwd naar nog meer wandelroutes? Bekijk dan ook deze wandelingen in en omgeving Utrecht.

https://www.instagram.com/p/CCxrYJIAbq0/

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram