Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Met kinderen erop uit naar Zeist

Met kinderen erop uit naar Zeist | 3x wat te doen in Zeist

Deel bericht:

De zomervakantie is in volle gang dus tijd voor een nieuw uitje om de koters te vermaken. We zoeken het deze zomer dicht bij huis en verkennen onze eigen mooie provincie. Het enige wat je hoeft te doen is de bus in stappen. Binnen een half uurtje brengt U-OV je op een nieuwe plek. Met kinderen erop uit naar Zeist? In deze blog drie tips voor een dag vol plezier in de slotstad.

Wat te doen met kinderen in Zeist?

Vakantiemodus aan! Na het uitstappen, hebben we zin in een dagje Zeist met de kids. Op het programma staat: een bezoek aan een historische highlight, ijsjes eten en om Leela (4 jaar) een leuke dag te bezorgen bezoeken we ook een speeltuin. Een van haar lievelings-activiteiten is om haar gang te kunnen gaan in een speeltuin.

Op naar de tips. We pakten buslijn 74 en stapten uit bij Slot Zeist. We bezochten daarna speeltuin Blikkenburg, dat om de hoek bij het Slot ligt. Maar een leuk alternatief is de natuurspeeltuin in het Zeisterbos. Of bezoek beide speeltuinen, als het programma het toelaat.

Geschreven door: Malini Faasen, Explore Utrecht Kids

3x met kinderen erop uit in Zeist!

Tip 1 | Slot Zeist

We wisten vooraf niet zo goed of Slot Zeist wel kindvriendelijk genoeg zou zijn. Maar we dachten, we nemen de proef op de som. Al gauw kwamen we erachter dat het slot in de zomervakantie altijd speciale gratis kindervoorstellingen organiseert in het Slottuintheater. Wees er wel op tijd bij want de kaartjes gaan hard.

Vooraf aan de voorstellingen kunnen kinderen ook een kijkje nemen in Slot Zeist. De gidsen van Gilde Zeist geven namelijk heuse kinderrondleidingen. Ze vertellen allerlei spannende verhalen over het kasteel en laten de kleintjes spelenderwijs kennis maken met de geschiedenis van deze mooie plek. Zo mocht Leela voelen aan de muurschilderingen, mocht ze op het tapijt gaan liggen om te kijken naar de plafondschilderingen en leerde ze welke dieren herkennen in bepaalde beelden.

Het weer zat niet mee tijdens ons bezoek. Dus we hebben de tour afgesloten met een taartje en een chocomelk in de Orangerie. Bij mooi weer kun je in de tuin genieten van een kinderpicknick. Ga lekker zitten op het gras in de Slottuin en geniet van al het lekkers dat je meekrijgt in een bolderkar. En voor de volwassenen is er ook een arrangement. Bijvoorbeeld met bubbels om het extra feestelijk te maken.

Tip 2 | Speeltuin Blikkenburg

Vlak naast het Slot ligt speeltuin Blikkenburg. Een ruim opgezette speeltuin waar zowel de allerkleinsten als de wat grotere kinderen zich kunnen vermaken. De jonkies schommelen op de schommels en spelen in het houten speelhuisje in het zand. En de oudere kinderen kunnen losgaan op het grote klimtoestel, op de trampoline of op de kabelbaan. Aan de ouders is er ook gedacht want aan de speeltuin zit de horecagelegenheid ‘Blik & Burgers’. Daar kun je als het mooi weer is heerlijk op het terras zitten met een hapje of een drankje.

Binnen is het ook goed toeven en kun je door de grote ramen je kroost toch goed in de gaten houden. Aan het einde van de dag hoef je niet de kids weg te slepen voor het avondeten. Nee, je bestelt een lekker burgertje (of iets anders) van de kaart zodat het hele gezin helemaal voldaan in bed kan ploffen bij thuiskomst.

Tip 3 | Natuurspeeltuin de Boswerf

Een bezoekje aan Zeist is eigenlijk niet compleet zonder het prachtige Zeisterbos te hebben gezien. Het Zeisterbos is een van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Dus zeker een bezoek waard! Midden in het bos, ligt natuurspeeltuin Boswerf. Een onwijs leuk speelbos waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Je vindt er geheimzinnige gangetjes, boomstammen om in te klimmen en een beekje met waterpomp. In de speelkeuken kunnen kids een kopje moddersoep maken. Of even langs het hertenkampje om de herten te bewonderen. Tip: trek de kinderen wel oude kleding aan en neem droge kleding mee.

Praktische informatie U-OV
Buslijn 74

  1. Slot Zeist >> uitstaphalte Griffensteijnselaan
  2. Speeltuin Blikkenburg >> uitstaphalte Godfried van Seijstlaan
  3. De Boswerf >> uitstaphalte Slotlaan

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Dit blog is samen met U-OV tot stand gekomen en is onderdeel van de reeks ‘erop uit met U-OV’ om provincie Utrecht met het OV te gaan ontdekken.[/box]

Wat te doen in Zeist Slot Zeist
Slot Zeist

Erop uit met kids? Dan vind je deze blogs vast ook leuk.

  1. Ontdek Science Park met kinderen – 3 tips van Explore Utrecht Kids!  
  2. Leukste uitjes in Utrecht voor kinderen
  3. Mooiste kasteeltuinen in Utrecht | 5x struinen in tuinen

Explore Utrecht Kids is een onderdeel van Explore Utrecht en draait om de kleine ontdekkers. Malini en haar gezin (met dochter Leela van 4 en zoon Manu van 0) gaan op zoek naar de meest kindvriendelijke plekken van Utrecht. Van de leukste speeltuinen, tot doe-activiteiten in de natuur tot een horecagelegenheid waar je ook heen kunt met een enthousiaste kleuter of waar je je baby met een gerust hart een schone luier kunt geven: je bent voor dit alles bij Explore Utrecht Kids op het juiste adres!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram