Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Spelletjes cafes in Utrecht Explore Utrecht 1

Spelletjescafés in Utrecht voor een gezellig avond

Deel bericht:

Of je nou de slechtste verliezer bent óf juist erg goed bent in valsspelen, het blijft leuk om met je vriendengroep de strijd aan te gaan met kaart- of bordspellen. Dit kan natuurlijk gewoon thuis, maar een spelletjescafé in Utrecht is ook een hele goede reden om de deur uit te gaan.

Explore Utrecht zet vier Spelletjescafés in Utrecht op een rij, hier vliegen de dobbelstenen je om de oren en er moet regelmatig iemand terug naar start.

Café Tilt!

Wie zin heeft om gezellig spelletjes te spelen met vrienden kan terecht bij café Tilt! in de Lange Jufferstraat. Hier wordt zelfs het spel Kolonisten van Catan telefonisch al gereserveerd, om zeker te zijn van speelplezier. Het bordspel Triviant is door de stamgasten gedoneerd, omdat dit spel nog ontbrak aan de collectie. Verder is de spellenhoek, net als de taartvitrine, goed gevuld met verschillende soorten spellen. Het kaartenspel ‘Shit Happens’ is erg populair bij studenten en  voor de “die hard” schakers zijn de gepersonaliseerde schaakstukkenbakjes hemels!

Adres: Lange Jufferstraat 62

Café de Vingerhoed

Bij café de Vingerhoed in de Donkere Gaard hebben ze een kleine maar fijne collectie gezelschapsspellen. Tref je een spel aan in een verkeerd doosje? Klopt! Hiermee worden de eventuele spellenboeven op het verkeerde been gezet. Want die slaan nog wel eens toe hier, maar de Vingerhoed laat zich niet verslaan! Net als elke vader die met zijn zoon de strijd aan gaat tijdens een potje Risk, gaat de Vingerhoed de strijd aan met de boeven. Serieus of niet, er worden hier dagelijks mensen schaakmat gezet!

Adres: Donkere Gaard 11

Café de Poort

Kijk niet gek op wanneer de cafébezoekers van de Poort heftig staan te gebaren, gevolgd door een hoop enthousiaste kreten. Het spel ’30 seconds’ is hier namelijk erg populair. Naast dat je ruim de keuze hebt uit bordspellen, kan je ook twee keer per maand meedoen aan een quiz. De eerste maandag van de maand wordt de PoortQuiz georganiseerd. Deze bestaat uit 80 vragen over uiteenlopende onderwerpen, waarbij iedereen zijn of haar kennis kan inzetten. De derde maandag van de maand wordt iedereen uitgedaagd met vragen van de quiz genaamd de BrainDrain, bij deze quiz staat teamwork centraal.

Adres: Tolsteegbarrière 2

Stichtse Taveerne

Bij de Stichtse Taveerne in de Twijnstraat zijn de echte spelletjesfanaten te vinden. Iedere donderdag reserveren zij een tafel om de hele avond met elkaar fanatiek spellen te spelen. Het gekletter van Jengastenen is hier ook geen onbekend geluid, want dit spel is hier één van de meest gespeelde spellen naast Kolonisten van Catan. De keuze is reuze, want hier liggen maar liefst zeventig verschillende soorten spellen in de kast. Als je geen keuze hebt kunnen maken uit de bordspellen, dan staan er ook nog twee pool- en biljarttafels op jou te wachten of je kunt helemaal los gaan op de dartbaan.

Adres: Twijnstraat 43

 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram