Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Wat is er fijner dan voor de zomer begint nog even lekker naar de kapper te gaan? Ik liep al een tijdje met mijn alsmaar langer en dikker wordende bos haar rond en vond het tijd voor een verandering! Vandaar dat ik een afspraak maakte bij Ken van Koep voor een ware make-over.

Koep by Ken

Ken verwelkomt ons in zijn prachtige salon, gevestigd in conceptstore Hutspot aan het Neude. Net zoals de rest van de winkel heeft ook de haarsalon een rustgevende sfeer met veel wit, houten accenten en een aantal prachtige planten en terrariums. De ultieme omgeving om helemaal tot rust te komen.

Het consult

Dan is het tijd voor het consult: wat gaan we precies doen met deze make-over? Als de salon je nog niet genoeg op je gemak heeft gebracht, dan zorgt Ken daar wel voor. Hij vroeg mij of er dingen waren die ik absoluut niet zou willen en de enige voorwaarde voor mij was dat het nog in een staartje moest kunnen. Verder mocht er alles gedaan worden!

Aan de slag

Na een kort consult werden de mouwen opgestroopt en gingen we aan de slag. ‘Er gaat toch wel een flink stuk af’ liet Ken me weten. Gelukkig knipte Ken geleidelijk aan stukje bij beetje mijn haar bij, zodat ik aan het idee van het korte haar kon wennen.

Ken’s manier van knippen was ontzettend fijn omdat hij mijn haar droog knipte. Op die manier zie je meteen hoe je haar uiteindelijk gaat vallen. Met nat haar kun je natuurlijk niet zo snel de eigen vorm van je haar terugzien. Ik vond dit ontzettend fijn, omdat ik wist dat mijn haar meer slag krijgt als ik het korter knip. Zo wist ik dus zeker dat ik niet uiteindelijk met haar zou eindigen dat 2 cm korter is als het droog is!

Daarna was het tijd voor de kleur, ook hier heb ik Ken alle vrijheid gegeven. Hij is uiteindelijk gegaan voor een donkerdere, maar warme koper kleur. Een ontzettend mooie kleur die erg goed bij mij past. Hoewel de kleur wat donkerder is voor de zomer, zorgt de koper tint toch voor een frisse en warme uitstraling.

Het eindresultaat

Ken heeft me in elke stap met veel zorg begeleid en op mijn gemak laten voelen. Ken maakt Koep tot wat het is: een rustgevende oase in de binnenstad voor een moment voor jezelf. Naast expertise in zijn vak, is hij ook gewoon een ontzettend fijn persoon om een aantal uur in de kappersstoel bij door te brengen. Ik ben ontzettend tevreden met het eindresultaat. De warme rode kleur in combinatie met de kortere lengte, is de ultieme coupe(Koep) voor de zomer!

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px