Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

barista workshop utrecht

NIEUW: Cupp geeft toffe espresso, latte art en barista workhop in Utrecht!

Deel bericht:

Een barista workshop in Utrecht? Ja zeker, want Cupp geeft maar liefst drie koffie workshops! De espresso, latte art en de barista workshop. Lees snel verder als ook jij wilt werken aan jouw barista skills.

Bij Cupp schenken ze dagelijks de lekkerste koffie en thee. Maar behalve dat ze je graag een heerlijk bakkie serveren, leren ze je ook graag hoe je dat zelf kunt doen. Hoe tof is dat?!

Cupp is een nieuwe koffiezaak in Utrecht, maar eigenlijk moeten we speciaalzaak zeggen. Bij Cupp hebben ze namelijk echt verstand van koffie! En kunst die ze graag met je delen, want tijdens de barista workshop in Utrecht leer je alle in’s & out’s.

Barista workshop in Utrecht

Zei iemand cafeïne? Tijdens de barista workshop leer je alles over koffie: van espresso tot cappuccino. Je duikt in de geurende wereld van koffiebonen en dat betekent een hoop ontdekken, maar ook proeven. Uiteraard ga je vervolgens zelf aan de slag, want dat is de enige manier om het te leren. Wedden dat jij straks dé koffiespecialist in huis bent.

Latte art workshop

Ik heb nooit in de horeca gewerkt, maar als er één ding is dat ik zou willen leren dan is het een perfect kopje cappuccino zetten! Zo eentje met een lief hartje of een ander mooi figuurtje zoals alleen een echte barista dat kan. Het creëren van latte art is een vak apart, maar na de workshop kun jij gegarandeerd jouw cappuccino versieren met twee basisfiguren.

Namelijk een hartje en een rosetta en daar komt een hoop techniek bij kijken. Zoals bijvoorbeeld de juiste techniek voor het opschuimen van de melk. Je begint daarom eerst met een korte theoretische introductie en vervolgens is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Espresso workshop

De espresso is een klein, maar sterk kopje koffie en die zet je express zo (pun intended). En daar komt dus de nodige techniek bij kijken. Het instellen van de molen, het verdelen van de koffie en de zoektocht naar de lekkerste koffiebonen. Je leert het allemaal tijdens de espresso workshop.

En koffieliefhebber opgelet! Want ze geven ook besloten workshops bij Cupp, erg leuk voor verjaardagspartijtje, vrijgezellenfeestjes of wat denk je van een bedrijfsuitje? Stuur je leidinggevende subtiel een link naar deze blog en wie weet ga je straks met je collega’s aan de slag.

Adres Cupp barista Workshops in Utrecht 

Nobelstraat 239
3512 EM Utrecht
Tel: 0302764676

Deze blogs vind je vast ook leuk

Advertorial

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram