Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Schaatsen in Utrecht

kinderuitjes: kerstmarkten en schaatsbanen in Utrecht

Deel bericht:

Het is tijd voor winter kinderuitjes en schaatsbanen in Utrecht en omgeving. In deze editie delen we de leukste uittips voor kerstmarkten en schaatsbanen in Utrecht en omgeving. Heel veel plezier!

Kerstmarkten in Utrecht en omgeving

Kraampjes afstruinen voor de leukste kerstversieringen- en cadeaus, warme chocolademelk of glühwein drinken. En heerlijk met z’n allen in de frisse buitenlucht: wat houden we toch van deze kerstige tijd van het jaar. Maar waar moeten jullie zijn? Hieronder de leukste kerstmarkten in Utrecht – (provinciebreed!) voor met je kids.

Tip 1 | Winterwonderland

11 (én 18 december) is er ook een enorme kerstmarkt bij Winterwonderland Zeist.  Kerstkoren, vuurkorven en ook de Kerstman is van de partij. Daarna kan er natuurlijk geschaatst worden op de schaatsbaan die we al eerder tipten!

Tip 2 | Christmas Twinkle

17 december tovert het toch al sprookjesachtige Lage Vuursche zichzelf om tot een heus kerstdorp tijdens Christmas Twinkle. Kinderen kunnen er onder andere lekker knutselen aan een snoephuisje. En als jullie er toch zijn eet dan vooral ook een in één van de vele pannenkoekenhuizen.

Tip 3 |  Tralala Kerstmarkt

17 en 18 december organiseren Tuinhotel Tralala en koffiehuis de goedemorgen de Tralala Kerstmarkt bij de Vinkeveense Plassen. Met kraampjes, Christmas Carols én in het tuincentrum een kerstfilm, zodat de kleintjes lekker kunnen opwarmen en jij nog een glühwein-tje kunt wegtikken.

Schaatsbanen in Utrecht en omgeving 

De eerste pop-up schaatsbaan is geopend en dus vinden we ‘t tijd voor een lijstje ‘waar bind je met de kids de ijzers onder’ in Utrecht en omgeving. 

Tip 1 | Zeist

Winter wonderland zeist is vanaf nu open. Je vindt er een fantastisch kerstdorp, met een (450m2!) grote ijsbaan, een Kermis Fair in de kerstvakantie en een gezellig café voor een kop warme chocolademelk. Ook kunnen de koters op een aantal dagen Disco Schaatsen geheel in Disney-stijl. T/m 8 januari. 

Tip 2 | Woerden

IJsbaan woerden is een gezellige ijsbaan op het prachtige kerkplein in het centrum van Woerden mét een knusse koek- en zopie tent voor warme choco. Van 3 december t/m 8 januari. 

Tip 3 | Houten

In Houten kan er vanaf 14 december t/m 8 januari weer worden geschaatst op de overdekte ijsbaan op Het Rond. Heb je iets grotere kids? Dan neem je lekker plaats achter glas in ‘de Huiskamer van Houten’ voor glühwein en erwtensoep met uitzicht op je schaatsende kroost! 

Tip 4 | Utrecht

Tussen de historische treinen van het Spoorwegmuseum ligt als vanouds in de kerstvakantie – van 24 december t/m 8 januari – een echte ijsbaan. Voor de kinderen is er een apart krabbelbaantje en zijn er speciale schaatsrekjes beschikbaar. En de ouderwetse carrousel is natuurlijk ook weer van de partij! 

Tip 5 | Utrecht

Heb je de smaak te pakken en willen ze schaatsen op een echte 400 meter baan of in een ijshockeystadion? Ga dan naar de vechtsebanen om je moves als snelle baantjes, rondjes draaien of achteruit schaatsen te oefenen. Ze geven er overigens ook schaatslessen voor kindjes vanaf 5 jaar!

Geschreven door Malini van Explore Utrecht Kids
Header foto: Schaatsbaan Spoorwegmuseum

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram