Kerstmarkten en winter activiteiten in Utrecht met U-OV

Kerstuitjes en winter activiteiten | 8x met de bus en tram

Deel bericht:

December is de gezelligste maand van het jaar! Het optuigen van de kerstboom, overal lichtjes en tijd nemen voor warme chocolademelk of glühwein. Maar het is ook tijd voor kerstuitjes en winter activiteiten. En op de agenda staat veel om te beleven in Utrecht en omstreken. Maar naar welke van deze kerstuitjes en winter activiteiten kun je met de bus? Dit heb ik voor je uitgezocht en op een rij gezet in deze blog. Ga mee op pad met U-OV!

Advertorial 

Winterfair IJsselstein Centrum | 10 december

Bezoek het centrum van IJsselstein, die volledig in het teken van kerst staat. De grootste kerstboom van Nederland wordt ontstoken. En in de Hoofdstraat van het centrum en enkele straten er omheen, staan de leukste kraampjes. Voor muziek wordt gezorgd en ook staan genoeg (kinderen) activiteiten op het programma.

Tramlijn: 21 richting IJsselstein via Nieuwegein, halte IJsselstein Binnenstad
Tijd: 11.00  –  21.00
Meer informatie: www.ijsselstein.nl

X-MAS Swan | 10 & 11 december

De Swan Market is sfeervolle markt die goed wordt bezocht. Dit is ook niet gek want op de markt staan leuke en creatieve makers. Maar je vindt er ook kramen met lekkers zoals snoepgoed, drankjes en etenswaar. De kerst editie staat op De Neude.

Buslijnen: lijnen richting centrum halte Neude of Vredenburg
Tijden: 11.00 – 17.00
Meer Informatie: www.swanmarket.nl

Catharijneconvent de mooiste kerststal | 18-12-2022 – 8-1-2023

Van de kerstmarkt door naar het grootste kerkstal van Nederland? Ja, dat kan zeker! Bezoek het kerststal van Catharijneconvent helemaal gratis en voor niets. Een wandeling langs de stal duurt 20 minuten vanaf de poort. Je loopt langs de prachtige stal met honderden schitterende echte museumstukken uit de achttiende eeuw.

Buslijn 22 vanaf Centraal Station
Meer informatie: https://www.catharijneconvent.nl/tentoonstellingen/zininkerst/ 

Magische kerst op Kasteel de Haar | 8 december 2022 – 5 januari 2023

Het is Winter Wonderland bij Kasteel de Haar! En dit event moet zeker in dit lijstje met kerstuitjes en winter activiteiten. Want het mooiste kasteel van Nederland wordt in december over the top in kerstsfeer gebracht. In de indrukwekkende hal staat een schitterende kerstboom van wel 8 meter. En ook de tuinen worden versierd. Ga jij dit ultieme sprookjeskasteel bewonderen?

Buslijn: 28 vanaf Centraal Station naar Station Vleuten, overstappen op buslijn 127 richting Kockengen, uitstappen bij halte Eikslaan/kasteel.
Meer informatie: https://www.kasteeldehaar.nl/2022/10/26/kerst2022/ 

Japan Light & Food Festival | 2 december 2022 – 11 december 2022

Juist in de winter hebben we meer gezelligheid nodig, zullen de organisatoren van het Japan Light & Food festival hebben gedacht. En hebben aan de Kanaalweg een Japans sprookjesparadijs gebouwd, waar je terecht kunt voor verse sushi, ramen, Japanse thee en meer.  Maar ze hebben ook gedacht aan muziek en spelletjes, zoals, karaoke, silent disco en arcade spelletjes. Have fun!

Buslijn: 4 of 7 richting Kanaalweg
Meer informatie: www.japanlightfestivalutrecht.nl  

Lumineuze nachten bij Kasteel de Haar | 16 december 2022 – 8 januari 2023

Weer een parel van een activiteit op Kasteel de Haar. Dit keer een sprookjesachtige wandeling: Lumineuze nachten. Verhalen over het kasteel die tot leven worden gebracht door fantasie wezens. Laat je tijdens de wandeling van 2.5 km meenemen in de wonderenwereld van sprookjes en ontdek meer over deze magische plek. 

Buslijn:  28 vanaf Centraal Station naar Station Vleuten. In Vleuten overstappen op buslijn 127 richting Kockengen, uitstappen bij halte Eikslaan/kasteel.
Meer informatie: www.kasteeldehaar.nl/2022/07/01/de-lumineuze-nachten/

Winter Station Spoorwegmuseum | 24 december – 8 januari 

Yes, het is weer tijd voor Winter Station! We weten dat het een museum is voor treinen, maar dit valt ook openbaar vervoer. En het is een van de leukste activiteiten van het jaar. Waar je ook met de bus naar toe kunt gaan. En wie wil er niet discoschaatsen tussen historische treinen van het Spoorwegmuseum? Tijdens Winter Station kun je ook door het museum struinen, marshmallow roosteren,  genieten van de ouderwetse carrousel en een hoop andere leuke dingen ondernemen.

Buslijn: 8 richting Wilhelminapark, halte Maliebaan
Meer informatie: www.spoorwegmuseum.nl/ontdek/nu-in-het-museum/winter-station/ 

Winter Wonderland Zeist | t/m 8 januari 2023

Met de bus naar Zeist is een makkie! En zeker om Winter Wonderland, een fantastisch minikerstdorp, te bezoeken. Tijdens Winter Wonderland vinden er veel activiteiten plaats. Te veel om hier op te noemen. Maar een leuk feitje is dat Winter Winderland een IJsbaan heeft van wel 450 m²! Hoeveel rondjes kun je daarop schaatsen denk je?

Buslijn: 74 ​​richting Zeist-Centrum via Zeist-West
Meer informatie: https://winterwonderlandzeist.nl 

Eropuit met U-OV in Utrecht en omstreken? Dan vind je deze uitjes ook leuk.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor Utrecht en omgeving

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram