Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Het Utrechts Archief

Deel bericht:

Het Utrechts Archief is gevestigd in het oude gerechtsgebouw van de stad aan de Hamburgerstraat. Het archief beheert de rijke geschiedenis van de stad en provincie in archieven, prenten, kaarten, foto’s, films en publicaties. Het Utrechts Archief is tevens het landelijk centrum voor kerkelijke archieven en archieven van de Nederlandse Spoorwegen. Het Utrechts Archief heeft regelmatig tentoonstellingen, lezingen en filmvoorstellingen over de stad en provincie. Dus mocht je meer willen weten over de stad, de straat waar je woont of een bijzondere plek die je hebt bezocht dan is het Utrechts Archief  ‘the place to be’ om informatie te achterhalen. Je kunt na de zoektocht crashen op het terras van de Rechtbank.

Het Utrechts Archief is flink aangepakt door ZECC Architecten en omgetoverd in een mooie, ruime en moderne locatie met expozaal, infobalie, multizaal, koffielounge en een winkel.

Het-Utrechts-Archief-CityGuide-Utrecht-4 Het-Utrechts-Archief-CityGuide-Utrecht-3 Het-Utrechts-Archief-CityGuide-Utrecht-2

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram