Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Gratis Muziek Festival De Beschaving Explore Utrecht

Gratis & budget proof live muziek in Utrecht

Deel bericht:

Hou je van muziek maar ben je wat krap bij kas? Of heb je gewoon behoefte aan je horizon verbreden? Goed nieuws! Er is veel gratis en budget proof live muziek om te beluisteren in de stad deze winter.

Gratis Muziek in Utrecht

Tivoli’s Gratis Lunchpauzeconcerten

Tivoli organiseert regelmatig gratis lunchpauzeconcerten (om 12.30 uur) met allerlei soorten muzikanten en artiesten. Het enige dat je hoeft te doen, is aan te geven dat je komt voor 10 uur s’ochtends op de dag van de show, omdat de zaal anders te vol kan raken. Zorg ervoor dat je hun programma even checkt om al hun gratis concert opties te bekijken!

Vredenburgkade 11 website

Zaterdagmiddag concerten in de Domkerk

De Domkerk organiseert verschillende gratis concerten (met een vrijwillige donatie) op de meeste zaterdagen om 15.30 uur. Wat een perfecte manier om van deze prachtige omgeving te genieten, terwijl je luistert naar live klassieke muziek! Tijdens de concerten kun je onder andere luisteren naar het eigen koor van de Domkerk, maar ook gast-artiesten. Bekijk het volledige programma hier.

Achter de Dom 1 website

Gratis Muziek Domkerk Explore Utrecht

Jazz Podium bij De Kargadoor

Gevestigd in het hart van de stad vind je de Kargadoor. De Kargadoor wordt volledig gerund door vrijwilligers en biedt een podium voor lezingen, debatten, workshops, theater, stand-up comedy, en – natuurlijk – muziek. Ze organiseren een jazz podium op elke eerste woensdag van de maand voor amateur muzikanten. Wees welkom en breng je eigen instrument om ook mee te doen! Check hun volledige agenda hier.

Oudegracht 36 website

Court Sessions bij De Rechtbank

De Rechtbank en Sublime FM verzorgen elke laatste zondag van de maand gratis live jazz concerten in het restaurant gedeelte van het hotel. De band speelt soul, funk en jazz! Iedereen is welkom om te komen genieten van een relaxte zondagmiddag bij De Rechtbank. Check de agenda hier, voor meer events bij De Rechtbank of ga naar Facebook om de laatste updates te lezen.

Korte Nieuwstraat 14 | website

Sofar Sounds Utrecht

Als je op zoek bent naar een intiemere ervaring, schrijf je dan in voor Sofar Sounds. Dit is een initiatief dat geheime, kleine en intieme optredens verzorgt op hedendaagse locaties (zoals iemands woonkamer of een café). Voor hun aankomende shows hou je deze pagina in de gaten, hoe je kaartjes koopt vind je hier.

website Instagram

Budget proof

Klassieke muziek in de Nicolaïkerk

De Nicolaïkerk rekent voor haar concerten tussen 5 (studenten) en 10 euro. Er staat een concert met composities van HKU studenten gepland op de 25ste om 20.30 uur.  Hier vind je alle informatie over deze concerten.

Nicolaaskerkhof 8 website

Food & Music bij het Muzieklokaal

Elke donderdag avond en zondag middag serveert het Muzieklokaal betaalbare, lokale Utrechtse ingrediënten in hun gerechten met live klassieke muziek, met elke week een ander koor of muzikant. Het Muzieklokaal richt zich op het combineren van wat je proeft met wat je hoort. Een hele coole manier om van live muziek te genieten! Check hun menu hier en hun agenda hier.

Bemuurde Weerd OZ 13 website

Hebben we een tof gratis/budget proof muziek event gemist? Laat het ons weten in de reacties!

Picture’s: Susanne Sterkenburg

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram