Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Exbunker Explore Utrecht Park 1

EXbunker | expositieruimte in het Wilhelminapark

Deel bericht:

Eigenlijk kom ik alleen in het Wilhelminapark als de zon schijnt. Om daar op het gras met vriendinnetjes een door de zonnestralen verwarmde fles witte wijn soldaat te maken en lekkere dingen te eten totdat ze je naar huis moet rollen. Zo at ik er ook een keer een bakje sushi, dagdromend keek ik over de prachtige vijver uit, niet doorhebbende dat een duif zijn zinnen had gezet op het resterende bolletje wasabi. Hij stak zijn snaveltje erin, tilde met een abrupte beweging zijn kopje weer overeind en keek ons met grote ogen aan. Ojee, pechvogel. Wegwaggelend, zoals duiven dat kunnen doen en kraaiend, zoals duiven niet horen te doen, verdween hij in de verte. Wij vrezen dat deze duif een pittige dood is gestorven. Een zeer dieronvriendelijke anekdote, ik weet het. Gelukkig zijn er ook leuke dingen te ontdekken in het Wilhelminapark: EXbunker bijvoorbeeld! Dus dan zal ik daar wat meer over uitweiden.

Ik ben EXbunker in het Wilhelminapark. Iedere maand vul ik mijzelf met nieuwe spraakmakende kunst….

Misschien is het je weleens opgevallen dat er in het Wilhelminapark bunkers aanwezig zijn? Of misschien niet. Ik was me er in ieder geval niet van bewust voordat ik EXbunker ontdekte. De bunker is een gemeentelijk monument en is te vinden aan de rand van het park. Het ontwerp ervan schijnt zeer zeldzaam te zijn, dat heb ik mij tenminste laten vertellen. Het is gebouwd in 1943, vermoedelijk bedoeld als commandobunker. Maar tegenwoordig in gebruik als expositieruimte. Een originele plek, toch? Elk weekeinde is de bunker geopend van 13:00 uur tot 18:00 uur. Maak een heerlijke wandeling door het park en eindig met een culturele kers op de taart!

Huidige en toekomstige exposities in de EXbunker vind je hier!

Adres: Wilhelminapark 24a
Openingstijden: Zaterdag & Zondag geopend van 13:00 tot 18:00
Meer info over EXbunker hier!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram