Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De leukste speelbossen in Utrecht  Header

De leukste speelbossen in Utrecht?

Deel bericht:
Heb je zin om de natuur in te gaan, maar wil je ook je kinderen lekker laten spelen? Neem ze dan mee naar een speelbos of een natuurspeeltuin. Want daar zijn er gelukkig nogal wat van in Utrecht en omgeving! De leukste speelbossen in Utrecht? We zetten de allerfijnste spelen-in-de-natuur-plekjes voor je op een rijtje.

Spelen in de natuur met de kids | 7x de leukste speelbossen in Utrecht!

1. Speelbos Zuilen in Utrecht

Dit speelbos valt beter te omschrijven als een grote speeltuin met veel houten speelattributen. Je hebt er een reuze glijbaan, een kabelbaan en een boomstammenpad. Speelbos Zuilen is klein maar fijn!

Adres: Fortlaan 24

2. Speelbos Gagelbos in Utrecht

Hier is een vlot, een kabelbaan, een wiebelbrug en voor de grotere kindjes enkele uitdagingen met als hoogtepunt alle klim- en klauteropties om aan de andere kant van de sloot te komen. Wil je er een uitgebreider uitje van maken, doe dan de Kindertocht Gageltocht. Een speurtocht van zo’n 4 kilometer die je meeneemt door de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Speelbos Gagelbos is zeker een bezoek waard!
Adres: Gageldijk te hoogte van nummer 104

3. Bosspeeltuin in Leidsche Rijn

Een fantastisch leuke bosspeeltuin met alleen maar houten-speeltoestellen. Voor de kleintjes zijn er toestellen op peuterhoogte, maar ook voor de grotere kids is er van alles te beleven met onder andere twee enorme overdekte glijbanen. Ertegenover zit bovendien het kindvriendelijke parkrestaurant Anafora waar je daarna nog wat kunt eten en drinken met je kroost.

Adres: Uilenboslaan 1

4. Natuurspeeltuin de Hoef in Leidsche Rijn

We blijven nog even in de buurt. Want ook Natuurspeeltuin De Hoef is een vermelding waard. Met enkele speelhuisjes, een kabelbaan en trampolines in de grond komen we hier nooit binnen een uur weg.
Adres: Hogeweide 6 

5. Speelbos Nieuw Wulven bij Houten

Je komt hier door een leuke wandeling van ongeveer 1 km te maken met onderweg allerlei dierenopdrachten zoals ‘hol als een haas naar het volgende bordje’. Vervolgens kom je een open plek waar ooit een Romeins Fort heeft gestaan met allemaal te gekke speeltoestellen. Speelbos Nieuw Wulven heeft ook een klimparcours over slootjes en vergeet ook niet even te kijken bij het prachtige Verdronken Bos.

6. Speelbos de Boswerf in Zeist

In het Zeisterbos vind je een hele rits aan kinderactiviteiten: een natuurspeelbos (genre: lekker kliederen), een beleefbos waarbij je een parcours aflegt (genre: die liggen lekker vroeg op bed) en zelfs een elfenbos met een deurtje van een elfenhuisje.

Adres: Prins Bernardlaan 3

7. Speelnatuur van OERRR in Haarzuilens

In Speelnatuur van OERRR kun je een dam bouwen van modder, achter de kikkers aan, balanceren over boomstammen of gewoon lekker springen in het modderwater (extra leuk als het weer straks iets beter is)! Een reservesetje kleding mee is hier geen overbodige luxe.

Adres: Thematerweg 5

Geschreven door Malini van Explore Utrecht Kids

Naast de leukste speelbossen in Utrecht, vinden kinderen deze tips vast ook leuk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram