Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Climate Comedy Night Header 2

Lachen om het klimaat tijdens ‘Climate Comedy Night’

Deel bericht:

Gieren en brullen om één van de grootste mondiale problemen van de mensheid? Schuddebuiken om klimaatverandering? Tuurlijk! Lachen geeft lucht. De Utrechtse Klimaatstichting HIER organiseert 10 oktober een heuse cabaretavond over deze zware problematiek: de Climate Comedy Night in TivoliVredenburg. Onder andere Pieter Derks en Dolf Jansen dompelen zich onder in duurzame dilemma’s en spuwen aardgasvrije grappen. 

Het complexe klimaatprobleem wordt tijdens de Climate Comedy Night met een flinke korrel zout genomen. Om daarna weer vol goede en frisse moed de schouders eronder te zetten, werkend naar een oplossing. Maar eerst even wat luchtigheid.

‘My favourite kind of comedy comes from the awkwardness of living, the stuff that makes you cringe but borders on tragic’ – komiek Taika Waititi

 Zo, we slingeren je even naar het HIER en nu. De temperatuur op onze aardbol stijgt. Er hangen steeds meer broeikasgassen in de lucht. Poolkappen smelten. Hahaha, goeie! Nee, toch niet? Toegegeven: klimaatverandering is geen onderwerp om nou lekker een avondje om te lachen. Toch probeert HIER eens per jaar een beetje luchtigheid te brengen in dit grote en complexe probleem tijdens de Climate Comdey Night. Op 10 oktober is de zesde editie van dit succesvolle klimaatspektakel.

HIER gaat het om klimaatverandering

Klimaatstichting HIER is een Utrechtse Stichting die zich op een laagdrempelige en transparante manier bezighoudt met het bewegen van mensen zoals jij en ik, om iets te doen voor ons klimaat. Ze stimuleren gemeenten, bedrijven en particulieren om op zoek te gaan naar een oplossing in jouw eigen huis, straat, wijk of woonplaats.

De mensen van HIER zijn geen actievoerders of vingerwijzers, maar ze proberen juist een handje te helpen. Door bijvoorbeeld buren bij elkaar te brengen die slimme oplossingen voor hun huizen realiseren en hun kennis willen delen met het concept ‘SlimmeBuur’. Of de ‘Groene Stroom Checker’, waarmee je snel stroomproducten controleert op groene stroom.

Genoeg over het klimaat, laten we lachen!

HIER is haalbaar en optimistisch! Daarom past de Climate Comedy Night zo goed bij de stichting: met je feestneus op de klimaat-feiten gedrukt worden! Tijdens deze hilarische avond staan Pieter Derks, Rayen Panday, Dolf Jansen en Oldenhermanns op het podium. Acteur Martijn Nieuwerf en trompettist Eric Vloeimans begeleiden het publiek gedurende de avond.

HIER helpt je slimme keuzes te maken die ook goed zijn voor het klimaat! Nu denken wij dus dat het een goede keuze is om een kaartje te kopen voor Climate Comedy Night. Win voor het klimaat, win voor jou.

HIER zijn wij bij, waar ben jij?

Nieuwsgierig naar de Climate Comedy Night van vorig jaar? Hier zie je een recap van 2021.

Artikel is samenwerking met Klimaatstichting Hier.
Video Juup van Lokven
Foto’s: MNO Photo
Artwork: Daniel Roozendaal

Climate Comedy Night

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram