Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

April is mijn verjaardags maand! Tot een paar dagen geleden zat ik nog te balen. Want ik had vorig jaar mijn feestje overgeslagen, omdat ik mijn verjaardag dit jaar met vrienden wilde vieren. Dat plan is helaas door de Coronacrisis in het water gevallen. We zitten nu in een zeer uitzonderlijke periode vol onduidelijkheid en onzekerheid. Maar als je toch jouw verjaardag wilt vieren in quarantaine stijl, dan heb ik enkele tips voor je. Want die slingers moet je uiteindelijk zelf ophangen!

5x tips voor een verjaardagsfeestje in quarantaine

Je verjaardagsfeestje, in de maand van quarantaine vieren, heeft best wel wat voordelen. Het scheelt best wat geld, want je kunt niet naar de kroeg. En je hoeft ook niet veel boodschappen in te slaan, want bezoek blijft buiten de deur. Valt weinig op te ruimen thuis, want ja geen feest rommel. Alles wat je bespaart kun je lekker aan jezelf uitgeven! Ik zeg top! Kom maar door met die tips.

Fine dining thuisbezorgd bestellen

Genieten van heerlijke gerechten aan je eigen eettafel. Veel restaurants bieden afhaal of thuisbezorgd in deze lockdown periode. Steun je favoriete restaurant en bestel een diner aan huis. Of bestel juist nu bij dat ene restaurantje die lang op je lijstje staat. Enkele fine dining restaurant bezorgen aan huis, zoals De Zusters en Celine. Dat wordt dan culinair genieten op je verjaardag.

Borrel boxen afhalen of bestellen

Lekker uitgebreid borrelen? Dat kan nu ook thuis in stijl, want ook borrel boxen kun je laten bezorgen. Borrel boxen zijn er in veel variaties: kleine snacks tot aan uitgebreide boxen met wijn of bier. In de blog ‘De beste borrel boxen in Utrecht’ heb ik vier favorieten uitgelicht. Een goede box voor een verjaardag is bijvoorbeeld de Ruby Rose experience voor thuis.

Wel of geen taart?

Natuurlijk wel! Oké, je hoeft geen taart voor 12 personen te bestellen. Maar een mini taartje ‘just for you’ en misschien een +1 is toch super. En taart is mijn gebied van expertise. Want I-love me some cake! Waar kun je een taart bestellen om je verjaardag te vieren in quarantaine stijl? Ik heb drie adresjes voor je.

Sugarlips – Bij mijn favorieten taart leverancier Sugarlips kun je de mooiste taarten en lekkerste verjaardagstaarten bestellen. De Mini “Quarantine” Cake die je in diverse kleuren kunt bestellen is goed voor vijf stukken taart. Liever iets kleins? Dan heb je ook de treat box met allerlei lekkere mini’s.

KEEK – Wekelijks ga ik naar KEEK voor vers brood, kaas scones, koffie to-go of taart. Bij KEEK wordt het je erg moeilijk gemaakt om zonder iets lekkers te vertrekken. Speciaal voor verjaardagen hebben ze een verwenpakket. Het pakket bestaat uit:

Het verwenpakket kun je natuurlijk ook cadeau doen en laten bezorgen bij een jarige job.

Bond & Smolders – Bij Bond & Smolders koop je niet alleen lekkere taarten maar ook kunstwerkjes. Prachtige mini creaties voor bij de bubbels. Of een goed stuk carrot taart voor bij de koffie. Wat dacht je van een heerlijke traktatie zoals een appelbol? Of misschien een doosje macarons. Bij Bond & Smolders is de keuze reuze. Alvast succes met het uitzoeken.

Frenchie – Kleine taartjes waar je vier a vijf stukjes uit kunt snijden. Kun je delen met huisgenoten of lekker alleen op eten. Het is jouw feestje! De taarten zijn te bestellen in verschillende smaken en kun je ophalen bij Frenchie aan de lange Nieuwstraat. Wat dacht je van een roze koek of chocolade taart?

Cadeau voor jezelf?

Ja, cadeautjes horen bij een verjaardag! Cadeaus kun je scoren bij kleine winkeliers. Koop iets leuks voor jezelf en steun een kleine ondernemer in Utrecht. Webshops vol leuks zijn ‘Cards by Eva’ en ‘Bord & Meer’. Wees wel gewaarschuwd, het winkelwagentje zit snel bomvol. Ik heb ook geschreven over leuke Utrechtse Concept Stores, die aankopen aan huis bezorgen. Hoe fancy is dat!

Videobellen met vrienden

Een feestje is niet compleet zonder je beste matties. Download de Houseparty app en nodig je vrienden uit om het hetzelfde te doen. Spreek een tijd af en vier je verjaardag online. Misschien kun je ook een playlist samenstellen en deze als achtergrondmuziek afspelen. Of schuif alle meubels aan de kant… taart op, fles wijn open en dansen. Je verjaardag vieren in quarantaine stijl is best wel leuk.

Let wel op: bij de Houseparty app en Zoom lever je in op je privacy. Als je dit problematisch vindt, gebruik dan whatsapp bijvoorbeeld. Met whatsapp kun je videobellen met max. vier personen.

Alvast van harte gefeliciteerd!

We hebben nog meer Utrecht Blijft Thuis tips voor jullie! Zo komen we deze tijd wel door lieve mensen.