Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Je hebt ongetwijfeld weleens ontzettend trek in iets lekkers. Iets zoetigs! Een goed stuk taart, bolletje ijs, een donut, wafel met toppings of versgebakken churros. Ja, bij Explore Utrecht houden we wel van zoetigheid. Het kan niet gek genoeg. Extra warme witte chocoladesaus met roze springels on top? Já! In deze blog deel ik drie hotspots voor lekkernijen in Utrecht. Hier zal je zeker zult slagen voor iets lekkers. 

Lekkernijen in Utrecht | 3 top adresjes voor zoetigheid

De dessert hotspots schieten als paddenstoelen uit de grond. Ja, want een dessert hoef je niet per se alleen na een 4, 5, of 6 gangendiner te bestellen. Een dessert kan altijd! Gewoon lekker midden op de dag. En gelukkig kan je voor lekkernijen in Utrecht tegenwoordig bij veel hotspots terecht. Waar je heen kunt gaan voor zoetigheid? Sla de volgende hotspots maar op voor wanneer je weer eens trek hebt in iets lekkers.

Papi Churro aan de Korte Minrebroederstraat

In het centrum van Utrecht, aan de Korte Minrebroederstraat, vind je Papi Churro. Een plek voor lekkere vibes, goede koffie, (vegan) cookie dough en uiteraard heerlijk versgebakken churros. De jongens hebben hun foodtruck geparkeerd voor een vaste locatie in het centrum waar ze churros met de lekkerste toppings serveren. Naast churros kun je koffie bestellen. Mijn favoriet is de white virgin: bakje churros overgoten met heerlijk warme witte chocoladesaus. Ben je niet z’n zoetekauw? Kies dan voor de Save bet of de Basic bitch.

Adres Papi Churro
Bestellingen nu alleen via ubereats & deliveroo

Hardebollenstraat 5, 3512 GG Utrecht
Openingstijden:
ma: gesloten
di – zat: 10:00 – 19:00
zo: 12:00 – 18:00
Website: Papi Churro

Life’s is a peach

Verstopt in een van de bekendste zijstraten van de Voorstraat: In de Hardebollenstraat vind je Life’s is a Peach. We hebben al eerder geschreven over deze roze en zoetige locatie waar je ook lekkere hartige happen kunt halen. Maar de zelfgemaakte vegan donuts en bomboloni zijn zeker meer dan een bezoekje waard. Of misschien wil je wel een pastel de nata met met een koffietje of een lekkere smoothie. Laatst had ik een bombolone met room besteld. Maar de donut met roze glazuur is ook een lekkere hap. Trek je al deze zoetigheid echt niet? Dan kun je kiezen uit verschillende smaken focaccia. Maar geloof me de chocolate fudge cake wil je proeven.

Adres Life’s is a peach
Vanwege Corona crisis speciale openingstijden

Hardebollenstraat 9, 3512 TP Utrecht
Openingstijden:
zo & ma: gesloten
di & wo: 11:00 – 16:00
do: 13:00 – 19:00
vrij: 11:00 – 16:00
zat: 10:30 – 15;30
Website: lifesapeach.nl

Waffel of wafel?

Aan de Vismarkt vind je de kleurrijke waffel shop met tientallen wafels met verschillende toppings en combinaties. Je kunt het zo gek niet bedenken of Waffel heeft het liggen. Een wafel met pure chocolade en kruimels van noten. Of witte chocolade met gedroogde aardbeien en frambozen. Lekker! Je houdt je waffel wel als je aan het knabbelen bent aan een zoete krokante wafel. Doosje voor mee naar huis? Ja, dat kan natuurlijk ook.

Adres Waffel
Voorlopig alleen verkrijgbaar online via webshop

Vismarkt 2
Website: waffel.nl
Openingstijden:
ma & di Gesloten
wo: 11:00 – 19:00
do: 11:00 – 21:00
vrij: 11:00 – 19:00
za: 11:00 – 19:00
zo: 11:00 – 19:00

Nog meer lekkernijen in Utrecht? Deze hotspots hebben ook veel lekkers op de kaart staan.