Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Met een dreumes van bijna anderhalf jaar in huis en een babyboom in mijn vriendengroep zit ik momenteel helemaal in de kinder cadeaus. Alhoewel ik veel online koop heb ik zo nu en dan ook gewoon behoefte om lekker rond te snuffelen in Utrechtse winkeltjes. Ik ontdek vaak op elke ‘plank’ wel wat leuks dus een winkelier die lekker met mij meedenkt is dan wel zo fijn. Hierbij deel ik met jullie mijn vijf favo kidsstores in Utrecht.

Een ‘gouwe ouwe’ aan de Nachtegaalstraat is De Knappe Gans. Deze winkel behoort al jaren tot de Utrechtse Middenstand en ik snap waarom. De winkel is lekker ruim opgezet (handig voor de buggaboo-mafia) en praktisch ingedeeld. Voorin het speelgoed, de boekjes en de hebbedingetjes en achterin kleertjes. Kledingmerken als Petit Bateau en Tumble ’n Dry zijn vertegenwoordigd. Deze winkel is gericht op kinderen van 0 tot en met 10 jaar. Ik ga hier zelf regelmatig naar toe als ik een kraam-of verjaardagscadeautje nodig heb. Het echtpaar dat deze zaak runt is vriendelijk en erg behulpzaam.

De Knappe Gans | Nachtegaalstraat 14

De meeste mensen kennen Little Wannahaves als webshop, maar ze hebben dus ook een winkel in Utrecht! In de Zakkendragerssteeg zit de kleine, maar ooh zo leuke winkel. Een walhalla aan te gekke accessoires en hebbedingetjes. Ik vind Little Wannahaves vooral leuk om te shoppen voor een kinderkamer. Mijn favoriet zijn de te leuke nachtlampjes in de vorm van een ijsje of koekje. Voor ieder budget is er iets leuks te koop. Echt een winkel om eens binnen te lopen als je in de stad bent. Goed om te weten, Little Wannahaves is open van woensdag tot en met zaterdag.

Little Wannahaves | Zakkendragerssteeg 8

In winkelcentrum Terwijde (tegenover station Terwijde) zit BlendUT. Een rent-a-shelf winkel, gerund door twee creatieve vrouwen. Als beginnend merk of label biedt BlendUT je de mogelijkheid jouw producten te etaleren. Een leuk initiatief zeg ik, als eigenaar van een jong tassenlabel. Het assortiment is erg gevarieerd en origineel. Alhoewel het officieel geen kinderwinkel is, is het grootste deel van het assortiment wel gericht op kids. Vooral op de woensdag (parttime-moeder dag) is het gezellig druk in de zaak. Het is niet alleen een winkel, maar ook een ontmoetingsplek waar je van heerlijke koffie en zelfgemaakte taart of cake kunt genieten.  Tot slot kun je BlendUT, voor een zeer schappelijke prijs, ook afhuren voor een kinderfeestje of babyshower (als je geen zin hebt in de troep thuis ).

Kids Explore Utrecht 1

 

BlendUT | Ella Fitzgeraldplein 4

In de tijd dat simpele bouwdozen en legospeelgoed zijn vervangen door technisch lego en robots kan ik nog echt genieten van een winkel als Pim’s Olifant. Authentiek met oog voor kwaliteit. Ook deze winkel behoort al tijden tot het straatbeeld van de binnenstad. Bij Pim’s Olifant kun je terecht voor mooi houten speelgoed, oud Hollandse spelletjes, mooie voorleesboeken en de ouderwetse handpop. Hoe leuk is dat! Als ik naar mijn eigen dochter kijk, verkiest zij vaak het meest simpele speelgoed zoals een houten hamertje boven al dat knipperende plastic. De kracht zit ‘m in de eenvoud. Zoek je een origineel cadeau? Ga dan eens richting de Springweg.

Pim’s Olifant | Springweg 7-A

Last but not least, concept store ‘An Apple a Day’. Net als bij BlendUT een leuke combi van winkelen en koffie drinken. Wat ik relaxt vind aan deze winkel is dat mijn ietwat drukke dochter hier lekker rond kan stappen zonder iets te slopen. Ze hebben de winkel er zo op ingericht dat kinderen hier lekker hun gang kunnen gaan. Ook hier weer zie je de leuke variatie aan speelgoed, cadeautjes en kinderkleding. An Apple a Day verkoopt uitsluitend merken die passen bij hun waarden; speels, vrolijk, fantasierijk, creatief, uniek en duurzaam. Zo verkopen ze een kinderkledingmerk dat ik erg leuk vind, Emile et Ida. Een Frans merk te herkennen aan de grappige prints en zachte, mooie stoffen. An Apple a Day is zeker de moeite waard om even langs te gaan als je in de buurt bent van de Nachtegaalstraat. Een winkel die net zo leuk is voor kinderen als voor de moeders!

An Apple a Day | Nachtegaalstraat 29

Kids Explore Utrecht 4

Header & An Apple a Day foto door An Apple a Day

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px