Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Stap op de trein naar Den Dolder, je bent er binnen 13 minuten vanaf Utrecht Centraal. Dan loop je de groen begroeide laan uit; als je langs de mooie woningen loopt en de vogeltjes hoort fluiten, zie je de Hoefslag al liggen aan het eind. Je waant je tijdens deze wandeling op vakantie. Even weg uit de drukte van de stad, genieten van een avondje uit. Een sterrenrestaurant, dat schept verwachtingen! Maar misschien ook verplichtingen? Wees niet bang, je hoeft niet in galajurk te verschijnen en het spiekbriefje met etiquette regels mag je thuis laten. De Hoefslag is juist heel toegankelijk, bekijk de video van onze avond voor een goede impressie!

Het interieur is open, jong en fris. Hetzelfde geldt voor de bediening, maître en sommelier. Je merkt dat deze mensen passie hebben voor goed eten, fijne wijnen en ongekende gastvrijheid. Je kunt de avond beginnen met een cocktail, hangend aan de bar in het café. Even bijkomen van alle hectiek van de week. Zin in een gin-tonic? En goed getapt biertje? Als je klaar bent om aan tafel te gaan, neem je plaats in het restaurant: ruim opgezet, met een prachtig uitzicht over het terras (onthoud deze voor de zomer, heerlijk!) en de grote tuin.

Wij werden verwelkomt met een glaasje champagne en een kroepoek van coquille, met inkt van inktvis. Wat een onthaal! Uiteraard hebben wij ons verder laten verrassen door de chefkok, want we waren erg benieuwd naar zijn kunsten. Maar je kunt ook à la carte kiezen. En de prijzen zijn niet te gek! Het “Beleef de Hoefslag” arrangement bijvoorbeeld: een viergerechtenmenu, begeleidend wijnarragement, onbeperkt tafelwater én koffie met friandises geniet je al vanaf 99 euro per persoon. Dat vind ik nou eens schappelijk! Ook bieden ze een lunch aan, hetzelfde arrangement, maar dan voor 75 euro.

Als eerst werden we verwent met twee amuses: verschillende bereidingen van aardpeer, ik wist niet dat aardpeer zoveel smaken had! En een smaakbeleving van babi pangang, een vegetarisch pallet van verschillende ingrediënten, met de smáák van het Chinese gerecht, bijzonder zeg. Uiteraard werden alle gerechten vergezeld door bijpassende wijnen -met zorg uitgezocht- die ook steeds voorzien werden van een leuke anekdote. De zeebaars die volgde was werkelijk een plaatje. Rouleaus van de vis, met scheermes, sake en wasabi, overschonken met een saus van komkommer. Smaakexplosie!

Ondertussen genoten wij nog steeds van de omgeving, wat een mooie locatie. Terwijl de haard voor ons knisperde kregen wij het volgende gerecht. Zo zacht is een heilbot nog nooit geweest, gecomplimenteerd door het zilte van oester, het frisse van grapefruit en het zoete van venkel. Deze chefkok weet echte smaaksensaties te maken!

De volgende gang leek wat robuuster, rund met piccalilly, zilverui, aardappel en wortel. Maar de smaken zijn zo subtiel gebruikt, dat ook dit weer een heel smaakvol gerecht was. Alle ingrediënten komen tot zijn recht. En de jus wordt uitgeschonken aan tafel.. Een beetje meer graag, meer, nog meer..

Explore Utrecht Hoefslag 4

Dan! Cranberry. Een dessert met kaneel, biet en steranijs. De jonge kok raspt wat extra kaneel over het bord. Vooral over de roze, glimmende mousse, die ineens blijkt te smaken naar die Fireballs van vroeger. De biet maakt het geheel wat minder zoet, waardoor het de perfecte afsluiter is van het menu. Je bent voldaan en tevreden, maar niet te vol. Zodat je daarna nog kan genieten van een espressococktail in de bar. Wat een avond!

Explore Utrecht Hoefslag 6

Tijdens de wandeling terug naar station Den Dolder bedenken wij ons dat het een voorrecht is geweest om De Hoefslag een avond mee te mogen maken. Wij komen zeker terug!

Vossenlaan 28 |030 225 1051 | Websitesales@hoefslag.nl

Foto’s Huib Dommers

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px