Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Ik ben Yolande, ik woon met Niels en Lou (3) in de leukste straat van Ondiep en ik heb een eigen bedrijf. Ik help vrouwen die elke dag balend voor de kast en spiegel staan omdat ze niets hebben om aan te trekken. In een hele dag help ik je je kledingstijl te ontdekken en herkennen, hoe je je kleding kunt combineren tot echt toffe outfits, hoe je miskopen voorkomt, wat er bij je figuur past en alles wat er maar te leren valt op gebied van je garderobe. Echt een droombaan en daarmee draag ik ook nog eens bij aan een duurzamere wereld.

Ik ben maar liefst 2 keer voor de liefde naar Utrecht gekomen en dit keer blijf ik. Blijven we! Hoe langer ik er woon, hoe beter ik de stad leer kennen, hoe toffer ik het vind en zeker de laatste tijd; er zijn zoveel toffe dingen bijgekomen!

Hotspots (Food & Beverage)

Favoriet voor de zamibo: Eetcafé Stathe, ook wel “de ouwe flits”. Goed verstopt achter de Bijenkorf en op zaterdag altijd lekker rustig, waardoor we er graag als gezin een biertje en bitterbal doen. Lou rent van voren helemaal naar achter (naar de mooie lichtjes, mama!) en nog 26x terug en ze heeft altijd lol met het personeel. Superfijn. Oh ja, je kunt er ook heel lekker eten, kleine gerechtjes, overzichtelijke kaart en altijd heel geslaagd.

Nieuwe ontdekking, fijn om met een vriendin te quality-timen: Piatto, tegenover de Tivoli. Vanaf de straat heb je geen idee HOE mooi dit restaurant is en eenmaal binnen heb je geen idee wat te bestellen, want alles klinkt even lekker. Mijn tip: rode wijn met de fancy bruschetta, mjam.

Lifestyle & Shoppen

Poeh, m’n favoriete shops? Op 1 hand? Ok. I can do this. Als ik voor mezelf shop, begin ik bij Sissy-Boy en Number Nine. Maar I love nieuwe winkels ontdekken of inspiratie op doen, want er zit Zo Veel Leuks!

In willekeurige volgorde: The Domestic Botanist, Hutspot, Monki, Vollers 386, De Rode Winkel, Following Lucy, Spruyt&Ko, &OtherStories, Tiger, Dille & Kamille..en ik vergeet er vast nog 10!

Bonus tip

Ok, deze tip is eigenlijk “gewoon” een winkel. Maar omdat het zo’n pareltje is en eigenlijk helemaal niet zo “gewoon”, verdient hij een aparte vermelding: Wawollie. Ik kwam er voor het eerst toen ze open gingen op de Amsterdamsestraatweg en inmiddels ben ik ook al een paar keer bij het mega-filiaal richting Maarssen geweest. Want wat een treasures kun je daar vinden zeg! En goedkoop!

Een bamboe-stoel, een bistrostoel, een Perzisch tapijt, een metalen ouderwetsig bedlampje, krukkies, verkleedkleren, een spiegelkastje.. tja, wat heb ik er eigenlijk niet vandaan? Echt de moeite om regelmatig even binnen te vallen!

En verder ben ik ongelooflijk blij met Deliveroo! Op de fiets (hallo milieu!) wordt het lekkerste eten, waar je ook maar zin in hebt, gewoon thuis bezorgd! Zo fijn, want soms heb je echt geen zin/tijd om boodschappen te doen en te koken, maar wil je wel verantwoord eten waar je blij van wordt!

Je kunt me volgen op Facebook voor (bijna) dagelijkse tips & inspiratie: yolandeavestijladvies

Op Instagram voor meer persoonlijk beeld: instagram yolandeave stijlcoach

En natuurlijk op mijn website: yolandeave.nl

Foto’s Piatto & Deliveroo door Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px