Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hi! Ik ben Vanessa van de Culinaire blog Culinessa. Woon in Maarssen met mijn BF en twee kindjes en werk ook nog freelance als Social Media consultant. Ben in Utrecht komen wonen voor de liefde. De BF komt uit Utrecht en die heeft me hier naartoe gelokt zeg ik altijd. Zoals ik al zei moest ik best een beetje wennen, aan alles. Zeker mbt restaurantjes heb ik altijd het idee gehad dat Utrecht een beetje achterliep. Inmiddels komen er steeds meer nieuwe zaakjes bij.

Ik ben gek op fotografie en op lekker eten en op Culinessa.com komen deze twee passies samen. Ik kook niet omdat het moet, maar omdat we lekker willen eten. Mooie pure ingredienten zijn voor mij heel belangrijk en samen met de BF heb ik afgesproken dat we elke dag lekker willen eten.

In Amsterdam wist ik precies waar ik moest zijn om te shoppen en bij welke tentjes je het lekkerste kan eten, maar hier in Utrecht heeft het mij wel even wat tijd gekost om mijn weg te vinden, maar inmiddels heb ik mijn favorieten.

Hotspots (Food & Beverage)

Voor goede koffie ga ik altijd naar de Village, dat is mijn absolute favoriet. Als het om eten gaat, ga ik graag naar de Bakkerswinkel, Het Vlaamsch Broodhuys, Saowapa en Yum Saap.

Een van mijn favo tentjes in Utrecht is C’est Ca. Een table d’haute concept waar je aanschuift voor een 5 gangen diner in een hele ongedwongen sfeer. Een lekkere Vietnamees vind ik Kimmade, die hebben recentelijk een nieuwe locatie geopend. Podium onder de dom reserveer je als je iets te vieren hebt.

De mini kiest steevast voor Da portare Via, de lekkerste pizza’s van de stad. Ben je brak en heb je zin in een frietje, dan is de Frietwinkel een must! Het lekkerste ijsje van Utrecht haal je bij Roberto Gelato 😉

Lifestyle & Shopping

Mijn favo winkels in Utrecht om te shoppen zijn Hutspot, hele mooie spullen voor jezelf maar ook voor het huis en in mijn geval voor de keuken. Verder ben ik fan van Dille en Kamille, en Little Wannahaves, die hebben de aller leukste spulletjes voor kindjes.

Sights & Events 

Ik ben gek op varen, dus wanneer het kan varen we door de grachten. Een heel ander gevoel dan wanneer je in Amsterdam gaat varen. Verder zijn we gek op het Maxima park waar je met de kindjes kunt lunchen en zij ongestoord hun gang kunnen gaan. Oud Valkeveen vind ik ook een heel fijn park. Onlangs ging ik naar buiten in de kuil. Leuk om te lunchen en fijn voor de kindjes om te spelen.

Mocht je meer van mijn culinaire avonturen willen volgen, check dan de volgende links: culinessa.comInstagram |  culinessa4kidsFacebookTwitter

Culinessa Ode ad zondag 1

Header foto door: Andrew Chin

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px