Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Manon Kepel, 26 jaar en woont in hartje Utrecht. Opgegroeid in Houten, een dorpje net onder Utrecht. Toen ik ging studeren ben ik verhuisd naar de grote stad. Mijn ouders komen beiden uit Utrecht. Vanaf dat ik klein ben, kom ik elke zaterdag in Utrecht. Ik zet dit nog steeds voort en ontdek nog steeds de mooiste plekken in Utrecht.

Op dit moment ben ik werkzaam als consultant bij een online marketing bureau in Breukelen. In mijn vrije tijd beoefen ik sporten als hockey en jazz-/showballet, ben ik uiteten of druk met mijn website en blog LactoseVrijZijn. In het weekend probeer ik verschillende restaurants in Utrecht uit. Het is toch heerlijk om de verrassende combinaties qua smaken te proeven en inspiratie op te doen. Echter is uiteten voor mij wel een uitdaging. Sinds mijn 18e heb ik ontdekt dat ik lactose intolerant ben en geen lactose kan verdragen. Lactose intolerantie is vrij lastig. Overal zit tegenwoordig lactose in: brood, crackers, chips, sauzen en voornamelijk zuivelproducten. Om anderen te helpen in een wereld vol met voeding e-nummers en lactose, deel ik mijn ervaringen en verschillende tips en trucs op mijn website en blog www.lactosevrijzijn.nl.

Utrecht is een geweldige stad! Heerlijke stad om te shoppen of om uiteten te gaan met genoeg keuze aan restaurants, ook voor mensen met lactose intolerantie.

Lees snel mijn ervaringen en tips van Utrecht.

Proef Utrecht

Waar ga ik graag eten?
In verband met mijn lactose intolerantie ben ik kieskeurig met restaurants en koffietentjes. Niet in elk restaurant worden er veel lactosevrije gerechten geboden.

Regelmatig ga ik met vriendinnen een kop koffie drinken in de stad. Waar je ontspannen kan zitten om bij te kletsen is Ludwig aan het Janskerkhof. Er staat een relaxte bank en het personeel is erg vriendelijk.

Waar je heerlijk kan lunchen en daarbij raad ik de salades aan, is Oudaen.
Het restaurant bevindt zich in een mooi monumentaal pand en geeft een Utrechts gevoel.
In de zomer vind ik het heerlijk om boven op het dak van Hoog Catharijne bij La Place te eten. Je hebt geweldig uitzicht over Utrecht.

Goede wijn en gezond lactosevrij eten is iets waar ik gelukkig van word. Stan&Co laat je thuis voelen. Een gezellige sfeer, een stijlvolle industriële inrichting en een heerlijk gerecht uit de houtskool-gestookte Josper grill maken het een aanrader om te dineren

Ontspannen in Utrecht

Om te shoppen ben je in Utrecht aan het goede adres. Sissy boy is een winkel wat ik erg leuk vind om te bezoeken. Je vindt er mooie kleding en trendy interieur. Voor pure ontspanning ga ik graag naar de sauna Spa Sereen, aan de Maarssenveenseplassen in de gemeente Utrecht. Even opnieuw opladen en je kan er weer tegenaan.

Beleef Utrecht

Utrecht is niet voor niks uitgeroepen tot mooiste grachtenstad van Europa. Ik raad je aan om met een boot over de grachten te varen, omhoog te kijken en van het uitzicht te genieten. Verder heeft Utrecht mooie parken. Maak een wandeling langs de gracht om het centrum langs de pas verbouwde singel. Het kost niks en je zal zoveel moois van Utrecht zien.

Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px