Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hoi, mijn naam is Eva en ik woon al 19 jaar in Utrecht. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant, ben hier gekomen op mijn achttiende om te studeren en nooit meer weggegaan. Inmiddels woon ik ook de halve week in Parijs (voor de liefde ) maar ik ben nog steeds ontzettend graag in mijn eigen fijne stad. Naast mijn baan als pr-manager ben ik eigenaar van defoodblog Evainthekitchen.com, ben ik freelance foodfotograaf en -stylistén geef ik fotografie workshops en food tours in Parijs. Ik hou ontzettend van lekker eten, en dat kan in Utrecht gelukkig heel erg goed.

Wat ik zo leuk vind aan Utrecht, is dat het een overzichtelijke stad is. Ik hoor vaak dat het een groot dorp is, maar daar vind ik het zelf toch echt te groot en te stedelijk voor. Er is zoveel te doen en te zien in Utrecht! Mijn favoriete deel van de binnenstad is het Museumkwartier, hier heb ik zelf lang gewoond en het is er de afgelopen jaren alleen maar leuker op geworden met veel nieuwe restaurants en leuke winkels. En door de opening van station Vaartsche Rijn merk je dat het ook aan de andere kant van het spoor steeds gezelliger wordt (en omdat ik nu in Hoograven woon, vind ik dat helemaal niet erg!).

Hotspots (Food & Beverage)

Er zijn zoveel leuke restaurants en café’s in Utrecht dat ik het erg moeilijk vind om een keuze te maken. Maar als ik jullie twee tips mag geven: Broei aan de Oosterkade, voor heerlijke koffie en lekker (vegetarisch) eten in een hele relaxte sfeer en Meneer Smakers voor de allerbeste burgers (en ik heb er een hoop getest door de jaren heen!), waar ze ook vegetarische en veganistische opties hebben. En vooruit, ook nog een derde tip, die jullie hopelijk allemaal al wel kennen: Frietwinkel. Voor mij de beste friet van de stad.

Lifestyle & Shopping

Ik ben fan van de Twijnstraat met al z’n leuke winkels, en met mijn liefde voor eten is mijn favoriet niet zo’n verrassing: Kazerij Stalenhoef. De kaashemel bestaat, en ook nog gewoon in Utrecht!

Een andere favoriet (ook al eet-gerelateerd en waarschijnlijk niet zo origineel) is Dille & Kamille. Mijn vriend begint al te zuchten als we in de buurt zijn, want hij weet dat ik er altijd ‘even’ naar binnen wil, waarna we meestal met een tas vol dingen die ik helemaal niet nodig had naar buiten gaan.

Sights & Events

Je kunt in de binnenstad steeds weer nieuwe dingen ontdekken, als je het drukke winkelgebied uitloopt richting Ledig Erf vind je bijvoorbeeld tussen de Oude Gracht en de Catharijnesingel heel veel kleine schattige straatjes. En je moet als inwoner van Utrecht ook zeker één keer in je leven de Dom beklimmen vind ik, om de stad eens van een heel andere kant te zien. Bij mooi weer wandel of fiets ik graag naar Rhijnauwen, rondom het theehuis is het meestal erg druk, maar wat verder het bos in is het vaak een stuk rustiger. Je kunt er prima picknicken in een van de velden
of bij de Veldkeuken wat eten. (tip: De Veldkeuken verkoopt ook heerlijk brood uit eigen bakkerij)

Hier kun je me volgen: Mijn recepten en food fotografie workshops  | 

Fotografie portfolio | Food tours in Parijs | Instagram | Facebook

Utrecht bike - Ons Utrecht

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px